Over Ymkje

Rust in je kop. Energie in je lijf. Met focus op dat wat telt.

Ik ben Ymkje.

Ontzettende sportfanaat.

Moeder van een fantastische peuterdrieling.

Eigenaar van MultiplYMe. 

Nuchter, eigenwijs, relaxt en nieuwsgierig.

Met Friese roots, die haar hart verloor aan Groningen en Haarlem (en inmiddels weer met beide beentjes op Friese grond staat).

 

Waar ik als mindsetexpert jou – leuke/drukke moeder – laat ervaren dat jij zélf de regie hebt over jouw balans.

Je bent ambitieus, wilt veel en hebt gewoon een druk leven: ik snap je helemaal.

En júist daarom is het zó belangrijk dat jij je fit, energiek en blij voelt.

Zodat jij lekker in je vel zit, tijd en aandacht hebt voor jezelf, je gezin en alle dingen die voor jou belangrijk zijn.

Hoe? Door in beweging te komen! In je hoofd en in je lijf!

 

Ymkje Hoekstra

Inmiddels heb ik tientallen dames gecoacht naar meer balans, meer zelfvertrouwen, meer energie en een fitter lijf en een blijer hoofd.

Mijn werkwijze is nuchter, eerlijk, positief en gericht op duurzaam resultaat.

Alles wat jij nodig hebt om je doel te bereiken, heb jij al in je.

Ik ben gecertificeerd NLP Practitioner, Master Practitioner en Time Line Therapy Practitioner. Daarnaast ben ik MSc, gespecialiseerd in (gedrags)verandering binnen organisaties.

En naast die prachtige papiertjes werk ik graag vanuit mijn eigen ervaring als drukke drielingmoeder, die de lat graag lekker hoog legt voor zichzelf en als sportfanaat die elke dag opnieuw ervaart hoe sterk fysiek fit en mentaal lekker in je vel zitten met elkaar verbonden zijn.

Natuurlijk wil jij weten wat daar allemaal aan vooraf ging, toch? Komt ‘ie:

Opgegroeid in Drachten en als 18 jarige, eigenwijze puber verhuisd naar ‘de grote stad’ Groningen om te studeren. Na een paar jaar psychologie toch maar besloten dat ik veel liever dichter bij het vuur stond: ik wilde voor de klas. Dus stapte ik over naar de Pabo, waar ik binnen 4 jaar mijn papiertje binnenhaalde. En omdat ik het altijd nét even een beetje anders wil doen dan anderen, studeerde ik af in Nepal, waar ik in mijn eentje rondreisde.

En ging ik níet in het basisonderwijs aan de slag. In plaats daarvan belandde ik tussen de pubers met leerproblemen, waar ik jarenlang heb gewerkt als docent, coach en coördinator.

Tussendoor wist Bert Jan mijn aandacht te trekken met een zak borrelnoten (lang verhaal, bewaar ik voor later) en voor ik het wist verhuisde ik voor zijn liefde van Groningen naar Haarlem.

Toen het huisje-boompje-kindje gevoel begon te kriebelen, besloten we een klushuis te kopen: nét een beetje anders dan de meute. Positief naïef vlogen we het project aan, waar we samen met 14 andere huishoudens ons droomhuis lieten realiseren in Haarlem.

Eenmaal gesetteld kriebelde het verder: een kindje zou toch wel leuk zijn… Dit liep iets minder gesmeerd dan we hadden gehoopt, maar toen het eenmaal raak was, bleken we in één keer de babyjackpot te pakken te hebben: ik was zwanger van een drieling.

Ymkje Hoekstra

vlnr: Max, Ymkje, Kars, Bert Jan, Diede (sept 2020)

23 april 2017 was het zover: op de dag dat BJ en ik vierden dat we 6 jaar samen waren, besloten drie gezellige ventjes dat vanaf nu deze datum in teken van hun stond: Diede, Max en Kars kwamen wat aan de vroege kant (31 weken), maar vol energie ter wereld!

De tijd die volgde was intens: intens mooi, vermoeiend, druk, indrukwekkend, gaaf en liefdevol. Man, wat is het toch bijzonder om je eigen kindjes dichtbij je te hebben en wat is het druk om er drie tegelijk tevreden te houden. Slapen bleek een luxe, net als tijd voor mezelf, sporten, boekje lezen…

We zijn inmiddels ruim 3 jaar verder. Verruilden Haarlem voor de rust en ruimte in Friesland. En hoewel we onze Haarlemse buurtjes stiekem nog wel missen, is dit écht een gouden zet geweest.

En daarmee creëren we mét druk gezin tóch alle voorwaarden om vol energie en rust te focussen op die dingen die belangrijk zijn voor ons.

Sinds 2019 bestaat MultiplYMe en coach ik als mindsetexpert dames die strugglen om een fijne balans te vinden waarin ze zichzelf niet vergeten. Om de voorwaarden zo te creëren dat je vol rust en energie kunt focussen op dat wat telt voor jou. Met mijn achtergrond in psychologie en NLP prikkel ik jou om op alle fronten in beweging te komen.

Zodat jij je fitter, energieker en blijer voelt.