ALLE BALLEN HOOG HOUDEN: ZO DOE JE DAT.

ALLE BALLEN HOOG HOUDEN: ZO DOE JE DAT.

12/12/2019 0 Door Ymkje

Het liefste flik je het allemaal: dolgelukkig zijn met je werk. Én een fantastische moeder zijn én de beste partner éver. Én supersociaal, slank en grappig. In een keurig opgeruimd en stylish huis. Waar natuurlijk wel gewoon gespeeld mag worden. Het liefst zou je alle ballen hoog houden. Flink hoog. Hoe je dat doet? Ik deelde mijn visie in mijn AboutMAIL van begin december:

‘Hoe flik je dat toch? Alle ballen hoog houden en dan ook nog blijven lachen?’

Ze was niet de eerste die me deze vraag stelde. Op de een of andere manier zien we er denk ik uit alsof we het allemaal wel cheffen hier. Alsof we lachend al die ballen (welke dat ook mogen zijn) wel hoog houden. 

Alle ballen hoog houden: hoe flik je dat?

En grote kans dat jij dat ook ziet. Misschien niet bij ons, maar er is vást iemand in je omgeving van wie jij denkt: ‘hoe flikt ze dat toch?’

En omdat het écht zo moeilijk niet is, bij deze een hele snelle snelcursus alle ballen hoog houden:

Doe het alsjeblieft niet.
En verwacht ook niet van jezelf dat het moet.

En daar zit ook direct het geheim: zodra jij zelf volledig ok bent met ballen die ergens in een hoekje liggen te verstoffen, ís het ook ok.

Want geloof me: hier liggen genoeg ballen stof te happen.

Onze ballen happen stof

Laat ik beginnen met het huis. En specifiek met onze muis. Het zal een dikke maand geleden zijn, toen we ontdekten dat een nieuwe huisvriend zijn intrede had gedaan op de logeerkamer. Sindsdien staat ‘iets met de muis’ op mijn TO DO lijst. Staat er keurig, nog weinig mee gedaan (behalve een half werkende val neerzetten, waar dit exemplaar nooit van z’n muizenleven intrapt).

Mijn ‘hoognodig weer eens bellen’ lijstje. Je kent het wel, van die vrienden die je écht weer eens wilt spreken. Omdat het véél te lang geleden is en het altijd fijn is wanneer je ze weer spreekt. Dat lijstje dus. Dat lijstje bevat vandaag nog exact dezelfde namen als een maand geleden.

Voetbaluitslagen, de laatste winnaar van Expeditie Robinson, wie er met wie gaat in Temptation Island… Ik ben wel zo’n beetje afgehaakt. Dat geldt overigens ook voor mode&muziek. Misschien is het de leeftijd of gewoon een kwestie van prioriteit, maar naast het nieuws en The Voice of Holland (guilty pleasure) is er weinig waar ik een beetje van op de hoogte ben.

Wat levert alle ballen hoog houden je op?

De grap met ballen in de lucht houden, is dat je er móeite voor moet doen ze daar te houden. Gooien, opletten, focussen en vangen. En weer door. En laat dat nou net zijn waar ik níet goed in ben. Of goed in wil zijn vooral.

Wat vraag jij van jezelf als jij áltijd op álles wilt focussen? Hoeveel energie kost dat je? En hoeveel levert het je in the end op? 

Aandacht naar dát wat energie oplevert

Toen ik die rekensom voor mezelf maakte, besloot ik heel snel dat mijn aandacht gewoon gaat naar dát wat me energie oplevert. 

En dat betekent dat ik heel veel tijd steek in mijn gezin, mijn bedrijf en mijzelf. Dat sporten vaak voor was opvouwen gaat. Dat ik regelmatig ‘s avonds nog wat werk doe. Dat we in het weekend steevast één dag reserveren voor ons als gezin. En dat ik ‘s ochtends extra vroeg naast mijn bed sta om mezelf niet te vergeten.

Ik ben dolblij dat er deuren in ons huis zitten en ik troep (en muizen) keurig achter een deur kan gedogen.

Dankbaar voor de vrienden die de vriendschap niet meten aan het aantal keren dat ik ze bel of zie. Want als we elkaar zien, is het goed.

En gelukkig met een partner die me veel ruimte geeft om mezelf en mijn bedrijf te ontwikkelen (hoewel ik weet dat hij stiekem op een schaduwlijstje meeschrijft hoeveel nachtjes alleen weg hij nog tegoed heeft ;P).

Moraal van dit verhaal: laat los dat je voor je gevoel álles moet doen. En vooral dat je ook nog alles góed moet doen. Ik doe niet alles en ik doe zéker niet alles goed.

Dus: welke ballen zou jij deze maand lekker in een hoekje willen laten verstoffen? Wat let je?

Wil je meer lezen en als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom MultiplYMe? Volg ons op Instagram of schrijf je in voor AboutMAIL (ong. eens in de twee weken).