HOOFD KOEL HOUDEN? CREËER ROUTINE #2

HOOFD KOEL HOUDEN? CREËER ROUTINE #2

19/03/2020 0 Door Ymkje

Corona houdt ons bezig. En het is makkelijk om je mee te laten voeren met alle gekte. Angstige scenario’s. Onzekerheid maakt wat in de mens los… Zaak om het hoofd koel te houden in tijden van Corona. Hoe? Creëer routine.

Hoofd koel houden

Als er íets is wat we met z’n allen moeten doen (naast heel goed luisteren naar de adviezen van alle experts), is het wel ons hoofd koel te houden.

Wat hier thuis maar deels lukt, want we hebben drie keer koorts in huis. Of het een bijzonder toevallig griepje is, of wellicht HET beruchte virus… Geen idee. Ergens hoop ik het laatste, want gecontroleerder dan nu kunnen we hier thuis dit virus niet laten verlopen.

En zoals gisteren al verteld werd door onze minister president: een groot deel van ons gaat dit virus krijgen. En dat is ook nodig om de mensen die het absoluut NIET moeten krijgen te beschermen.

Anyway… Ondanks koorts houden wij ons hoofd koel. Volgen we de berichtgeving, maar blijven we rustig. Aan angst, boosheid en frustratie hebben we helemaal niets. Sterker nog: de stress die dat veroorzaakt, is ronduit ongezond en helpt totaal niet om helder te blijven denken.

Routine creëren voor meer regie

Maar hoe dan? Hoe zorg je nou dat je in deze gekke tijden je hoofd koel houdt? Voor mij is routine de sleutel. Door vast te houden aan mijn vaste patronen. Elke ochtend mijn dag bewust starten met #opstaanmetymkje.

Deze week deel ik je elke dag een stukje uit mijn routine. Gisteren deelde ik al hoe je dag plannen kan helpen om meer de regie bij jezelf te houden. Vandaag deel ik je wat bewust een intentie zetten voor je kan doen.

Mijn intentie voor vandaag? ‘Ik berust in het feit dat mijn ritme volledig door de jongens wordt bepaald’. En het feit dat ik dat met mezelf afspreek, geeft een heleboel rust.

Wat is jouw intentie? Deel vooral, zodat we elkaar kunnen helpen vooral het hoofd koel te houden!

Hier vind je dag 1 van de ochtendroutine. En hier kom je bij dag 3 over bewegen.