WAAROM BEWEGEN ZO BRILJANT WERKT OM JE HOOFD LEEG TE KRIJGEN

WAAROM BEWEGEN ZO BRILJANT WERKT OM JE HOOFD LEEG TE KRIJGEN

02/01/2021 0 Door Ymkje

Een van de meest effectieve manieren om je hoofd leeg te krijgen, is door te gaan bewegen. Jouw hoofd en lijf werken fantastisch samen. Iets wat makkelijk tegen je kan werken wanneer je bijvoorbeeld last krijgt van fysieke klachten zoals hoofdpijn of rugpijn, terwijl je veel aan je hoofd hebt. Maar het mooie is: die briljante samenwerking kun je ook in je voordeel laten werken. Door te bewegen!

Bewegen om op alle fronten in beweging te komen

Zet vandaag eens een lekkere wandeling op je programma! Want door letterlijk in beweging te komen, ontstaat er op alle fronten beweging: in je lijf, in je hoofd: gedachten komen letterlijk los en er ontstaat ruimte om eens anders te denken. Anders te kijken. Anders te doen.

Dit gebeurt er als jij gaat bewegen

Zodra jij gaat bewegen, gaat jouw bloed sneller stromen. Dit zorgt ervoor dat jij je energieker voelt én dat jouw brein beter doorbloed raakt. Met als gevolg dat je bijvoorbeeld alerter bent en meer gefocust.

Daarnaast komen er allerlei fijne stofjes vrij die er kort gezegd voor zorgen dat jij je gemotiveerd voelt (dopamine), minder stress ervaart en beter in staat bent om problemen op te lossen (BDNF). Die stofjes zorgen er overigens ook voor dat jij beter in staat bent om impulsen te controleren én je emoties beter in control hebt (serotonine).

Beweging stimuleert óók de aanleg van nieuwe verbindingen in je brein, waardoor je buiten je vaste patronen kunt denken. Letterlijk in beweging komen zorgt er dus écht voor dat je gedachten los komen.

Tel daar nog eens bij op dat natuur een ontspannende, rustgevende werking heeft, waardoor er ruimte ontstaat in je hoofd.

En tot slot: wanneer je beweegt op een manier die voor jou op de automatische piloot kan (bijvoorbeeld wandelen of op een rustig tempo rennen), kom je makkelijker in contact met je werkelijk wilt. Bewegen helpt je dichterbij je gevoel te komen, te voelen wat je werkelijk verlangt.

Pak meer regie over jouw energie door te bewegen

Daarmee pak jij meer regie over jouw energie: beweeg en er ontstaat ruimte in je hoofd én je bent beter in staat om te voelen wat je werkelijk voelt. Op die manier kun jij je gedachten makkelijker sturen, kom je sneller in actie en doe je die dingen waar jij je lekker bij voelt.

Zet daarom vandaag op je TO DO dat je een lekkere wandeling maakt. Het liefst lekker alleen, in de natuur en minstens een half uur. En terwijl je heerlijk aan het wandelen bent, laat óf je gedachten helemaal de vrije loop, óf neem een gerichte vraag mee om over na te denken:

  • Wat maakte me de afgelopen maand blij?
  • Op welke dingen ben ik trots?
  • Welke les leerde ik afgelopen maand?
  • Waar hou ik me nog steeds aan vast, maar mag ik NU loslaten?

Zo werkt bewegen als ontspanner én als middel om jouw persoonlijke groei te stimuleren.

LEES OOK: Meer bewegen? Met deze 5 tips lukt het jou gegarandeerd!

nieuwjaarschallenge

Bewegen als middel om jouw persoonlijke groei te stimuleren ligt aan de basis van mijn Online Programma MoveME.

Waar we samen werken aan de meest energieke versie van jou, door je lijf én je mindset te trainen. In je eigen tijd te volgen, mét persoonlijke begeleiding van mij en toegang tot een hele leuke groep gelijkgestemde dames.

Als mindsetexpert, NLP coach en ontzettend beweeggekkie combineer ik hier the best of all worlds. Eens een weekje meekijken? Laat een berichtje achter en ik neem contact met je op!