JE BENT EEN BRILJANTE BERENVERZAMELAAR. WAAROM JE WEL WILT BEWEGEN, MAAR HET NIET DOET.

JE BENT EEN BRILJANTE BERENVERZAMELAAR. WAAROM JE WEL WILT BEWEGEN, MAAR HET NIET DOET.

04/08/2020 0 Door Ymkje

Het grootste excuus om te blijven doen wat je altijd al deed, is een product van je eigen fantasie. We zijn er fantastisch goed in, jij net als ik, om een leger aan beren te bedenken. Redenen waarom je vooral niet in beweging hoeft te komen. Om je doelen na te jagen en er gewoon vol voor te gáán. De keuze is aan jou of je dat leger aan beren lekker voor je op de weg laat staan, of dat je ze van dichterbij bekijkt. Om te ontdekken dat je de meeste beren vrij vlot aan de kant te zetten en in beweging te komen. Ik deel graag mijn reis en visie met je.

Hele grote beren

Ze hebben er alle drie één.

Zo’n hele grote.

Zo’n veel te zachte knuffelbeer. 

Of beer… Die smaak zit er nou toevallig net niet bij. Wel een tijger, een leeuw en een olifant. En sinds onze jongens de overgang hebben gemaakt naar een ‘groot bed’, horen deze grote vrienden erbij.

Popimani houdt zwijgend de wacht over Max. Dan hebben we Kha-kakaka, die qua karakter net zo onstuimig is als Kars. En net zo vaak náást als in het bed van Kars ligt. En Pylylyli is de stille goedzak die met alle liefde als kussen fungeert voor Diede. Inmiddels zijn de beren bíjna niet meer weg te denken hier en raak zelfs ik gehecht aan deze mooie exemplaren van de Ikea (wist je dat ze daar tegenwoordig ook dino-knuffels hebben? Dat vind ik dan weer vet. Maar goed, daar gaat dit stuk niet over).

fantasieberen of reële beren?
Max met Popimani, Diede met Pylylyli en Kars met Kha-kakaka

En terwijl onze mannen heerlijk lagen te knuffelen met hun beeste, gingen BJ en ik sinds máánden weer eens samen uit eten. Datenight, deze keer iets verder dan onze eigen eettafel of tuin. Hoewel we de afgelopen maanden écht hard ons best hebben gedaan om van onze thuisetentjes een feestje te maken, is ergens anders eten wel echt next level genieten (mocht je in de buurt zijn: Osteria Frisone Pazzo in Heerenveen is een aanrader).

Voor ons zijn dit soort etentjes altijd het perfecte moment om even terug te blikken en vooruit te kijken. Om elke keer tot de conclusie te komen dat we het best aardig redden met elkaar en toevallig ook nog eens de leukste drieling op de wereld hebben gezet. Ok, met hier en daar wat interessante peuterpuberale trekjes en wat pijnlijke ‘je kinderen zijn je grootste spiegel’ confrontaties, maar toch. Met alle romantiek die nog meer over tafel vloog zal ik je verder niet vermoeien :P

Goed, tot nu toe gaat het over knuffelberen en romantiek. Waar wil je heen, Ymkje? Nou, ik zal het je vertellen.

Beren. Het gaat verder over beren.

Reële beren of fantasieberen?

Want BJ en ik hadden het ook over MultiplYMe, terwijl de verse pasta met het allerlekkerste lamsvlees ooit voor mijn neus werd gezet. En hoewel ik erg aan mijn slaap gehecht ben sinds onze drie nachtbrakers eindelijk fatsoenlijk slapen, mag je me hier écht voor wakker maken ’s nachts.

MultiplYMe dus. Een jaartje geleden trapte ik af met AboutME, mijn eerste online programma.

Geen ervaring als ondernemer.

Geen kennis over het opnemen van podcasts (een onderdeel van het programma).

En met drie kleine peuters ook niet direct een zee aan tijd over.

Tel daar nog eens wat belemmerende gedachten bij op á la ‘Wie zit er op mij te wachten?’ en ‘Ik heb het nog niet eerder gedaan… dus begin er maar niet aan’ en ik had genoeg beren om keurig voor me op de weg te zetten.

Genoeg redenen om het níet te doen. 

Ik deed het wel.

Omdat de drive om het wél te doen groter was dan de angst. Omdat ik de juiste mensen om me heen had die me af en toe even een flinke schop onder mijn kont gaven. Omdat ik ergens ook wist dat het écht heel goed was wat ik aan het maken was. En omdat ik de moeite nam om die beren eens van wat dichterbij te bekijken.

Briljante berenverzamelaars

We zijn allemaal briljante berenverzamelaars. Jij net zo goed als ik. De vraag is alleen: wat doe je er mee?

Toen ik mijn beren van dichterbij bekeek, bleken er maar een paar écht reëel te zijn. Beren waar ik iets mee moest. Zoals tijd creëren met drie peuters. Met de juiste prioriteiten stellen, kom je een heel eind, weet ik inmiddels.

Veruit de meeste beren zijn product van je eigen fantasie. Overtuigingen, die vóelen als realiteit, maar in werkelijkheid niet bestaan als jij je overtuiging aanpast. Iets níet doen, omdat je het nog nooit gedaan hebt bijvoorbeeld. Of omdat je niet precies weet wat het je gaat opleveren.

Je bent een briljante berenverzamelaar. En als jij je brein lekker zijn gangetje laat gaan, zijn die beren het perfecte excuus om vooral niet in actie te komen. Om niet te bewegen, om niet te doen wat je eigenlijk wél zou willen.

In mijn nieuwste programma MoveME pakten we afgelopen week de beren aan van de deelneemsters. Beren die ze tegenhielden om in beweging te komen. Om te werken aan hun eigen doelen. Hun eigen fitheid, fysiek en mentaal. Binnen de kortste keren werden er heel wat beren terug het bos in gestuurd. Niet meer relevant, makkelijk te ondervangen of gewoon een fantasiebeer. 

Inmiddels staan er acht krachtige vrouwen, die elke dag opnieuw prachtige stappen zetten, een heerlijke vibe te pakken hebben en écht stralen van energie. En dat maakt mij dan weer trots.

Kom in beweging!

Wat ik je daarmee wil vertellen? Laat je niet voor de gek houden door je eigen beren. Laat je vooral niet stoppen, omdat iets in jou denkt dat je het niet kan, niet mag of niet hoort te doen. Laat je vooral even een liefdevolle schop geven (bij deze, HI!) wanneer je fantasieberen met je aan de haal gaan.

We keken ook vooruit, BJ en ik. Mijn droom, om nóg meer de connectie te maken tussen fysiek en mentaal in beweging komen, krijgt vorm. De pilot van MoveME die nu draait, is nog maar het begin. Want jóu laten ervaren dat een fit lijf én een fitte mindset hand in hand gaan, vind ik echt fantastisch om te doen. Daar kan geen beer tussenkomen. Wat zeg ik: nog geen dierentuin vol beren.

Ik nodig je uit vandaag eens iets te doen waar je normaal een leger aan beren voor hebt klaar staan. Gewoon, omdat het leuk is. En omdat beren ook maar gewoon beren zijn.

Dan laat ik vast nonchalant bij je vallen dat er een vervolg komt op MoveME. En dat wordt GROOT. En heel, heel, heel tof. Vol beweging, vol inspiratie en vol energie, that’s for sure. Wil jij er straks absoluut bij zijn? Mail me even, want dan heb ik een mooie kans voor jou om als eerste in te kunnen stromen, voordat het programma echt officieel van start gaat (uiteraard tegen een fijn prijsje).

meer energie
Kom in beweging! Binnenkort start ik met een nieuwe groep dames een grotere, nóg toffere versie van MoveME. Ben jij erbij?