INTERNATIONAL WOMEN’S DAY

INTERNATIONAL WOMEN’S DAY

08/03/2019 0 Door Ymkje

Who run the world… Precies. 

Laten we onszelf vandaag even aankijken in de spiegel en denken: You’re Awesome. (Of You’re F*cking Awesome, als je een kleine krachtterm op zijn tijd wel weet te waarderen.) Want hey, dat zijn we. Allemaal. Geen mitsen, geen maren. Geen twijfels. Nergens groener gras. Geen ‘ja maar’. Gewoon jij. You’re Awesome.

Zelfliefde

Hoe langer ik moeder ben, hoe meer ik van mezelf begin te houden. Niet dat ik mezelf daarvoor stom vond, maar er was altijd wel wát. Een beetje fitter zou leuk zijn. Die stomme grijze haren die er doorheen begonnen te piepen. Nog íets strakker in mijn velletje. Die les die niet helemaal soepel liep. Een verjaardag vergeten.

Het scheelt dat ik nu heel vaak niet eens de tijd heb om stil te staan bij dit soort triviale zaken, want echt: ze zijn triviaal. Jammer dan, die grijze haren: er bestaat verf. Die verjaardag? Ik heb nog nooit een vriendschap afgebroken omdat iemand mijn verjaardag vergat. Big deal.

Ik wíl ook niet meer stil staan bij dit soort stomme dingen. We zijn allemaal fantastisch zoals we zíjn. Jij ook. Ik zeg het steeds vaker tegen mezelf. Schrijf op wat het leven zo fantastisch maak. Waar ik dankbaar voor ben (ik doe het elke dag). Ik laat los wat andere mensen vinden (dat is verdomd lastig, maar bewustwording is één). Maak keuzes vanuit mijn hart.

Die keuzes zijn soms ongelooflijk spannend. Tot buikpijn en een ‘help ik kan het niet’ aan toe. Maar maken me wél een heel blij mens. Volgende week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Een prachtig plekje, vanuit ons hart gekocht (en met een beetje geld, vooruit).

Cadeautje voor mezelf

Sinds 2 mnd is mijn werk mijn eigen bedrijf. MultiplYMe. De website draait vandaag precies een maand. Op de achtergrond ben ik druk met grotere plannen. Het grootste cadeau wat ik mezelf afgelopen maand heb gegeven, is een coachingstraject, om ook écht stappen te zetten. Mompoint gaat mij de komende maanden eens flink uit mijn warme comfyzone trekken, samen met nog 12 dames. Een cadeautje aan mezelf.

Nu duik ik op de bank met ‘The Subtle Art of Not Giving a Fuck’. Omdat er nog genoeg te leren valt op dit vlak.

En vergeet niet NU even naar die spiegel te lopen: You’re Awesome.

Een vraag: wil je meer lezen over dit coachingstraject? Over hoe het stoppen in loondienst en starten voor mezelf tot nu toe bevalt? Over de keuzes die we maken? Andere dingen? Let me know 👇🏻