Lockdowntips: dit mag er allemaal wél

Lockdowntips: dit mag er allemaal wél

16/12/2020 0 Door Ymkje

Tijd voor een bult #positivevibes en lockdowntips. Mocht je het gemist hebben: heel Nederland is in Corona rep&roer. Niet letterlijk hopelijk, want dan gaat er iets mis, maar je snapt me. Het ís nogal wat, het land op slot en iedereen thuis bij z’n eigen boompje. Keurig warm door haardvuurtje of centraal geregelde verwarming. Afzien.

Lockdowntips

En heus, ik snap het. We mogen potverdorie helemaal niks meer. Klopt. Als je focust op alles wat de komende weken even niet mag, kan of lukt, dan is dat nogal een lijst. En omdat daar al genoeg over geroepen en geschreven wordt, bij deze een tegengeluid. Lockdowntips. Dingen die nog wél mogen.

Want gelukkig zijn dat nog steeds een heleboel dingen✨ . Zoals deze 30 lockdowntips van mij voor jou:

 1. Drentel de hele dag in je kerstpyjama rond 🎄
 2. Steek je neus naar buiten. En ach, als je dan toch bezig bent: stap er zelf gerust achteraan en maak er een rondje tuin of buurt van.
 3. 🤗 Geef de liefsten bij jou in huis een hele dikke knuffel.
 4. Kies een boek, plan elke dag 10 minuten om lekker te lezen (met je noise cancelling headphone op 💆🏼‍♀️)
 5. Bak kerstkoekjes, kerstbrood, kerstkransjes, kerst…🎅🏻
 6. Staar gewoon eens ongegeneerd uit het raam.
 7. Kies een bos naar keuze (niet eentje die de rest van Nederland ook kiest) en maak met je gezin een heerlijke wandeling langs kerstbomen, kabouters en elfenbankjes.
 8. Zet je wekker eens extra vroeg en geniet volle bak van de stilte in huis. 🤩
 9. Schrijf je in voor een online yogaklasje en gun jezelf wat bewuste ontspanning.
 10. All day kerstfilms kijken! Misschien tot 19 januari íets teveel van het goede, maar een dagje: heer-lijk!🎄🎅🏻🎄
 11. Tune in op Skyradio. (ok, als kerstmuziek niet helemaal je ding is, deze vooral overslaan). And be Mariah…💃🏻
 12. Trek weer eens iets van zolder waar jullie al láng niets meer mee gedaan hebben (ik noem een sjoelbak, oude Nintendo, fotoboeken…), veeg die laag stof er af en gáán!
 13. Als Skyradio toch aan staat: doe eens een gezellig dansje. Met z’n allen, nu we toch lekker allemaal thuis zijn.
 14. Plan vanavond vast een testrun van het kerstdiner. Als het op school/opvang/waar dan ook niet kan: thuis kan het altijd. Mooi pak aan en klaar!
 15. Kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf dat je er fantastisch uitziet, het hartstikke goed doet en trots bent op jezelf. Bam! ✨🤩💪🏻
 16. Trek je kind een jutezak aan (= herdertje), hijs jezelf in Maria kostuum (en vooruit, haal je partner meteen over om zijn beste Jozef imitatie uit de kast te halen), ga voor het tuinhuisje zitten met warme chocomel en een zweedse fakkel en speel samen het kerstverhaal tot het puntje van je neus begint te gloeien.
 17. Spreek elke ochtend met jezelf 1 me-time ding af voor die dag. Alleen een rondje wandelen? Uitgebreid badderen? Nagels lakken? Warme thee en je favo serie? Hoe druk, chaotisch of hectisch ook: er is altijd (ik herhaal: ALTIJD) ruimte om tijd voor jou te arrangeren. 💆🏼‍♀️.
 18. (En van alle lockdowntips mijn favoriet:) Zet om 5:15 je wekker, rek je uit en bedenk je dat ik (Ymkje) nu in stilte een bruisende goedemorgen aan JOU wens: GOEDEMORGEN LEUKERD ✨🤩. En als je dan toch wakker bent: gebruik je tijd om vast nr. 17 af te vinken voor vandaag.
 19. Blijf lekker sporten! Pak de online les van je sportschool mee, zoek een fijne yogavideo of ren gewoon lekker in de frisse lucht je rondje. Júist nu: blijf bewegen! 🏃‍♀️
 20. Dek voor elke maaltijd de tafel, steek een kaarsje aan en neem bewust even de tijd om te eten. Telefoons aan de kant en écht even met aandacht eten. Dit zorgt écht voor rust.
 21. Speur het wereld wijde web af op zoek naar de heerlijkste kerstrecepten en kies elke dag één gerechtje om te maken. 🎅🏻🎄 Hoe lekker om gewoon 5 weken lang in kerstsfeer te eten?
 22. Blijf ademen. Ja, echt. En dan bedoel ik, ruuuuustig ademen. Diep in, diep uit. Doe jij jezelf écht een groot plezier mee💆🏼‍♀️.
 23. Pak invloed op dat waar je invloed op hebt. Ben je het even kwijt? Schrijf voor jezelf op wat binnen en buiten jouw invloed ligt (bijvoorbeeld met dit formulier).
 24. 🕯️✨ Maak het gewoon nóg wat gezelliger in huis. Extra slinger met lichtjes, kaarsjes of ga all the way door gewoon nóg een kerstboom op te tuigen. 
 25. Eindig elke dag met elkaar vertellen wat het leukste was die dag. 🤩. Om met je kids te doen, met je partner, of gewoon lekker alleen door het op te schrijven in je journal/agenda.
 26. Houd je vast aan je eigen routines. Ritme=koning, óók als je nergens heen hoeft. Dus zet je wekker gewoon op je vaste tijd en doe de dingen zoals je ze altijd deed. En hoe relaxt dat je niet hoeft te haasten om iedereen op tijd gewassen en gevoed in place te hebben?
 27. Eet kleur! 🌈  Wat je eet, bepaalt hoe jij je voelt. De chocola roept je naam en de kerstkransjes lachen naar je. I get it. Juist nu is de verleiding reuze om ZOET naar binnen te drukken. Hou het bij een stukje (dat mag, zo’n partypooper ben ik niet) vooral óók voor lekker vers en veel kleur 🌈 op je bord: zelfgemaakte soepjes (heerlijk warm!), veel fruit en groente en weinig bewerkte producten.
 28. Zorg dat je elke dag iets hebt om naar uit te kijken! ✔️ Maak een vakantiebucketlist voor de komende weken: wat wil jij/jullie absoluut gedaan hebben deze vakantie? Pannenkoekenontbijt? Thuisbios? Sjiek dineren? Spelletjesavond? Oliebollen bakken? 
 29. 💗 Plan je datenight samen: kids vroeg op bed, kleed je mooi aan, bestel ergens goed voer (of duik samen de keuken in) en maak er het beste van. Het is suuuuuperverleidelijk om maar weer op die bank te ploffen onder het mom van ‘we kunnen toch niks’, alleen daar schiet je in the end ook niets mee op. Dus. 🕯️ Kaarsjes aan en gaan.
 30. En de laatste, maar zéker niet de minste van de lockdowntips: Schrijf je NU in voor de NIEUWJAARSCHALLENGE ⤵️
nieuwjaarschallenge

Want dan gaan we SAMEN, van 1 t/m 8 januari zorgen dat we 2021 vol energie starten. Met dagelijks korte, fijne opdrachten om 2020 los te laten. En je vooral te focussen op wat JIJ kunt doen om 2021 lekker in je energie te zitten. Door zelf aan de knoppen te draaien en je invloed te pakken op die dingen waar je invloed op hebt 💪

Wat kun je concreet verwachten? In een besloten Instagram account deel ik dagelijks inspiratie met je via video en audio. Daar horen korte, fijne opdrachten bij die je de ene keer aan het denken zetten en de andere keer direct in beweging brengen. 
Zodat jij…

… Scherp hebt waar JOUW ENERGIE van gaat BRUISEN!
… Prioriteit maakt van JOU.
… IN BEWEGING komt!
… de tools hebt om jouw eigen, FITTE GEDACHTEN te sturen.

Uiteraard helemaal gratis. Doe je mee?