Nog even over 2019…

Nog even over 2019…

06/01/2020 0 Door Ymkje

Ik wil het toch nog even met je hebben over 2019. Ja, ik weet het, we zijn inmiddels al zes hele dagen onderweg in twintigtwintig. De start van zo’n nieuw jaar is absoluut het perfecte moment om nieuwe doelen te stellen. En als je meedeed aan de WAKE UP CALL HAPPY2020, dan heb je ongetwijfeld ook even nagedacht over jouw doel(en) voor 2020.

Maar bij goede doelen stellen, hoort ook reflecteren. Terugkijken en stil staan bij de momenten die impact hebben gemaakt op je. 

Afgelopen week ontving ik een kaartje van een goede vriendin. Ze schreef: ‘Dacht je dat 2017 bizar was (FYI: toen werd onze drieling geboren). Well… 2019 kan er ook wat van. Ik laat voor altijd het idee varen dat er bij jullie rustige jaren bestaan. Er is altijd wel íets dat jullie gaande houdt.’

En daarin heeft ze absoluut helemaal gelijk :). Om een paar hoogtepunten van 2019 te noemen:

  • In januari zat ik bij de KvK voor MultiplYMe. Met vage plannen, maar een helder doel voor ogen: mijn ambities zó inzetten dat er thuis meer rust ontstaat, maar ik genoeg ruimte heb om mezelf te ontwikkelen en iets bij te dragen aan de wereld (jaja, Miss World is er niets bij).
  • Het voorjaar stond in het teken van verhuizen. Haarlem werd ingeruild voor Friesland. Waar we beide zijn opgegroeid en flink wat meer ruimte voor ons gezin vonden. Het betekende afscheid nemen van een huis wat veel meer dan een huis was. Ons klushuis, waar over elke lichtknop en deurkruk uitgebreid is gediscussieerd. Met de fijnste buren ever. Wat inmiddels gelukkig gewoon hele goede vrienden zijn.
  • In de zomer maakten BJ en ik beide een dikke sprong. BJ begon met een nieuwe baan, ik lanceerde mijn eerste online programma. Megaspannend, leerzaam en vooral ook heel dankbaar. Gisteren nog ontving ik bericht van een van de eerste deelneemsters. Zij maakte een prachtige transformatie door en koos er oa voor om te stoppen bij haar huidige werkgever: ‘Hoe moeilijk die stap zetten ook was: het voelt zo enorm goed! Dankzij jou heb ik deze stappen durven zetten en dankzij jou is mijn leven daarom nu een stuk leuker.‘ Dit soort berichtjes maakt me vreselijk blij en een beetje nederig. Want dit is waar het voor mij om draait.
  • Ik het najaar volgde ik nog een opleiding (NLP Practitioner). Leuk, maar ook intens, naast mijn reguliere werk en een gezellig druk gezin. Maar dit was voor mij persoonlijk én voor mijn business zó waardevol, dat ik me meteen opgaf voor het vervolg in januari.

in 2019 mocht ik tientallen dames begeleiden in mijn online programma AboutME. Sprak ik ruim 50 dames voor een eenmalige sessie. Deden er in de zomer 220 dames mee met de WAKE UP CALL en afgelopen week zelfs 290. Werd ik gevraagd voor mijn eerste sprekersklus en leerde ik een prachtige groep mede-ondernemers kennen.

En hoe fantastisch het allemaal ook klinkt, natúúrlijk waren er ook fuckups. Dingen die níet lekker gingen. Tegenslagen. Hallo #reallife. Zo liep ik wederom tegen fikse rugklachten aan. Die inmiddels gelukkig onder controle zijn, maar een flinke stempel drukten op mijn fysieke wellbeing. Ik bereikte met MultiplYMe nog veel minder mensen dan ik eigenlijk zou willen. Strugglede met de durf om mezelf professioneel écht goed zichtbaar te maken. Leerde harde ondernemerslessen en ontdekte dat er nog genoeg winst te behalen valt in efficiënt werken. Kwam mezelf ook regelmatig tegen in het omgaan met drie peuterpubers. Moest veel te vroeg afscheid nemen van een hele dierbare oom.

2019 was op alle fronten waardevol. Met hoogtepunten en mooie lessen voor het nieuwe jaar. Dierbare herinneringen en noodzakelijke tranen. Zelfbewustzijn en balans: het blijft work in progress, ook in het nieuwe jaar.

Ik nodig je uit nog éven stil te staan. Heel even terug te kijken op 2019. Wat heeft impact gemaakt op je? Wat deed je pijn? Wat toverde een glimlach op je gezicht?