Op zoek naar meer energie?

Op zoek naar meer energie?

25/05/2022 0 Door Ymkje

Ben jij op zoek naar meer energie? Lees hoe Hannah de transformatie maakte van zwaar onder het nulpunt naar met energie haar dag door: ‘het is zo simpel, maar zo waardevol’.

Ik ben een ochtendgekkie. Mijn wekker gaat om 5:30 uur. 

Ooit begonnen uit pure noodzaak, om met 3 baby’s nog een paar schamele minuten alleen-tijd bij elkaar te sprokkelen op m’n dag.
Inmiddels mijn beproefde recept om elke dag opnieuw bewust en in rust te starten.

Een recept wat ik overigens al lang niet meer voor mezelf houd: sinds begin dit jaar start ik elke doordeweekse dag met een prachtige groep dames, die – net als ik – zélf willen bepalen hoe jij je dag begint en beleeft.

Hannah is één van hen.
Vorig jaar klopte ze bij mij aan voor coaching. Haar energie zat zwaar onder het nulpunt, ze was totáál niet happy met zichzelf en zat tot haar oren in de drukte. Ze moest veel van zichzelf. Óók goed voor zichzelf zorgen, al bungelde dat ergens onderaan haar prioriteitenlijstje.

Sindsdien is er veel veranderd bij Hannah. 

‘Het is bijna 7 uur. Ik ben al ruim een uur op. Toen ik vannacht even wakker was, kwam de gedachte ‘ik heb vakantie, ik kan die wekker ook wel uit zetten.’

En dat deed ik, toen ‘ie om 5:40 afging. Nog éven slapen…

2 minuten later stap ik er tóch uit. 

Juist die vroege ochtend uurtjes zijn de uurtjes die mij zo hebben geholpen het afgelopen half jaar om weer regie te krijgen over mijn energie.

Niets lekkerder dan in de vroege ochtend in een heel stil huis. Eerste wasje aan, warme kop thee erbij en even stil te staan bij mezelf en de complete dag die nog voor mij ligt.

Heb ik er altijd zin in als die wekker gaat? Nee!
Weet ik dat ik achteraf altijd blij ben dat ik het toch heb gedaan? JA!!

Dus ook vanochtend stond ik weer op.
Kleren aan, laptop aan.

Even een app in onze MoveME groep: ‘Goedemorgen!’ En ik deel waar ik me vandaag op verheug.Een simpele vraag, die ik tot 2 maanden geleden niet makkelijk kon beantwoorden. 

Ook schrijf ik even kort, dit helpt me enorm om m’n intentie – dat wat ik vandaag wil voelen of bereiken – scherp te zetten.

op zoek naar meer energie
Goedemorgen! Tijd voor een actieve start samen met de MoveME dames

En dan?
Het is pas 6 uur. De ochtend ligt nog voor me. De kids slapen (meestal) nog.
Om 10 over 6 log ik in bij MoveME. Waarom? Omdat Ymkje een geweldig programma heeft neergezet waarbij ze vrouwen bewust maakt van het feit wat een actieve of juist ontspannen start van de dag met je energie doet.

Op maandag, woensdag en vrijdag starten we met een workout. Conditie, balans en kracht met de nodige dansjes tussendoor. Een half uur waarbij je én tijd voor jezelf maakt, én bewust regie over je eigen energie pakt én dat met allemaal dames die hetzelfde doen.

Op dinsdag en donderdag starten we ontspannen.15 minuten lang bewust bezig zijn met je ademhaling, stretchen, bij jezelf inchecken en jezelf in de juiste ‘flow’ zetten. Ik vind het nog steeds niet altijd makkelijk, maar er gebeurt in dit kwartier veel wat ik meeneem in m’n dag, week, misschien wel in de rest van m’n leven.

MoveMe is zo simpel, maar daarom juist zo waardevol.
Naast het 1 op 1 traject wat ik bij Ymkje volgde, heeft MoveMe er alles aan bijgedragen dat ik weer met energie de dag door kom. 

In dat vroege uurtje, van 05:40 tot 06:40, haal ik al zoveel uit mijn dag. 
Die tijd is écht voor MIJ. Zonder daarin rekening te houden met een ander. 
En daar zet ik elke dag weer graag mijn wekker voor.’

Op zoek naar meer energie?

Laat het verhaal van Hannah een bemoediging zijn. 
Je motiveren.

Elke dag opnieuw kun jij de keuze maken om goed voor jezelf te zorgen. 
En nee, dat is écht niet altijd makkelijk. 
Maar het enige wat jij hoeft te doen, is het dóen. 

Zet jezelf op één. Bovenaan jouw prio-lijstje. 
Maak het het eerste wat je doet, zodra je wekker afgaat en je staat al met 1-0 voor, terwijl de dag nauwelijks is begonnen.

En ervaar – net als Hannah – hoe je elke dag opnieuw het verschil maakt.

Zelf ervaren wat MoveME voor jou kan doen? Draai een weekje mee! Vul je gegevens in en je kunt morgen al aanhaken :)