RUST BEWAREN IN TIJDEN VAN CORONA: OCHTENDROUTINE #1

RUST BEWAREN IN TIJDEN VAN CORONA: OCHTENDROUTINE #1

18/03/2020 0 Door Ymkje

Als je me langer volgt, dan weet je dat ik heel graag mijn dag in alle rust begin. Helemaal alleen, zonder gezellige drieling die aan alle kanten aan me trekt, in alle vroegte. Het helpt me al jaren om rust te bewaren. Om bewuster te leven en te zorgen dat ik in alle drielinghectiek óók tijd voor mezelf vind. En rust bewaren is júist in deze gekke tijd waarin het Corona virus de kop opsteekt, een must.

Het is op dit moment zo makkelijk om je mee te laten voeren in onrust. Omdat we voelen dat onze wereld zó anders is dan een week geleden. We horen dingen die we nog niet eerder hebben gehoord. Zien wat we nooit eerder zagen. Angst ligt op de loer, omdat het voelt alsof we amper invloed hebben op wat er gebeurt.

In tijden van Corona: pak je invloed en bewaar je rust.

Die invloed heb je wel. Altijd. Op hoe je denkt. Op wat je doet. Op waar jouw focus ligt en waar jouw aandacht naartoe gaat.

Geef angst geen kans. Het levert je niets op, behalve onrust en zorgen over iets waar je méér grip op hebt wanneer je rustig blijft en gewoon je verantwoordelijkheid pakt.

Maar hoe blijf je dan rustig?

Beleef je dag bewust. Routine in de ochtend is daarin voor mij de sleutel. En deze week deel ik elke dag een stukje van mijn ochtendroutine met je. Mijn #opstaanmetymkje, wat voor mij dagelijks het verschil maakt om mijn rust te bewaren.

Kijk je mee?

Voor vandaag gun ik jou rust. Vertrouwen. En vooral de ruimte om verder te kijken dan angst. 💙 Laten we samen de rust bewaren in tijden van Corona.

Hier vind je deel 2 van de ochtendroutine serie.