SLECHTE QUOTES ALS WAKE-UP CALL VOOR JOU, MAMA

SLECHTE QUOTES ALS WAKE-UP CALL VOOR JOU, MAMA

17/07/2019 0 Door Ymkje

Of als perfect excuus om he-le-maal niets te doen.

 

Het is wat het is. Things happen for a reason. Als ergens een deur dichtgaat, gaat er ergens anders wel weer eentje open. Het gras is altijd groener bij de buren. Zomaar een paar (niet zo?) slechte quotes die me te binnen schieten. Ik was altijd eentje die vrij snel instemmend kon knikken bij dit soort wijsheden. Zit altijd wel iets in toch? Of je nou moeder, puber of hoogbejaard bent. Wat je moet met zulke uitspraken, is volledig aan jou. Wat deze qoutes tegenwoordig met míj doen, deel ik graag. Wie weet laait het vuurtje in jou (yes! Ik gooi er nog maar even eentje in) een klein beetje op :)

Bestaat er een quote die vertelt dat het moederschap je leven best een beetje opschudt?

Jouw leven als moeder is ongetwijfeld flink opgeschud sinds je die titel draagt. Van euforische blijdschap, naar blinde paniek en weer terug naar ‘wat wil ik nou eigenlijk’, zodra de eerste storm als newborn mommy is gaan liggen. Dit is bij uitstek het moment waarop we allemaal die wrijving voelen. Dat de dagen aan ons voorbijvliegen, zonder dat we écht de rust en energie voelen om stil te staan bij wat we willen. Laat staan te genieten. 

En ongetwijfeld valt ook jouw oog wel eens op dit soort oneliners. Either you hate them, or you love them, denk ik. Of je voelt altijd nét even een extra sprankje motivatie om je leven drastisch om te gooien (doe maar niet álles in 1x!), of het is een heerlijk excuus om alles te laten zoals het is.  

Het is wat het is.

Als je me langer volgt, weet je inmiddels dat ik dát sterk durf te betwijfelen. Ja, soms is het wat het is. Gebroken nachten, om maar eens eentje te noemen (al hoor je mij na anderhalf jaar ellende nu niet meer klagen. Maar als je er middenin zit: I FEEL YOU). Maar eerlijk: aan de meeste dingen valt écht te sleutelen. De tropenjaren, werk wat je leeg trekt, 0 tijd voor jezelf… Soms voelt het misschien alsof je weinig te kiezen hebt, maar wees eens eerlijk. Heb je écht niets te kiezen? 

(En wat betreft die gebroken nachten: jij kunt wél kiezen hoe jij daar op reageert… Toch?)

Heb je deze al gelezen? Gaat ook hierover :)

Things happen for a reason. 

Om jou wakker te schudden. Misschien. 

Of om je blij te maken. Misschien. 

Maar come on: sommige dingen zijn zó naar, ik hoop niet dat die for a reason gebeuren.

En sommige dingen gebeuren gewoon. Zoals de babyjackpot winnen. Ik kan er genoeg redenen aan hangen waarom het gebeurt, maar heel eerlijk: het is vooral een medisch kunstje geweest.

Hoe wij er vervolgens op anticiperen is misschien wel the reason. De kansen die we pakken. Nieuwe huizen, nieuwe banen. Dat soort dingen. Het intens(e) (mooie) drielingenbestaan als basis om je hart te volgen. Dat is absoluut mijn reason.

slechte quotes moederschap
Deze drie. Absoluut mijn reason. In alles.

Als ergens een deur dichtgaat, gaat er ergens anders wel weer eentje open. 

Ja. Laat ik zeggen dat ik dit een hele suffe manier vind om te zeggen dat het helpt om falen, teleurstelling of mislukking niet te zien als the end. Maar als een mooie kans om het de volgende keer ánders te doen. Want dat is het. Je doel halen gaat niet om in één keer doordenderen naar de eindstreep. Het gaat om al die keren dat het tegenzat. En je tóch weer je schouders er onder stak en doorging. 

Soms betekent het dat je ergens mee stopt. Omdat je doel toch niet je doel bleek te zijn. Óók dat is omgaan met een dichte deur. Ik besloot te stoppen met mijn vaste baan. Die ik echt absoluut heel leuk vond. Én uitdagend. Wat met de komst van drie kleine nachtbrakers niet meer een match made in heaven was. Deurtje dicht, deurtje open: daar was mijn eigen bedrijf (MultiplYMe dus, waar je nu bent :) ).

Het gras is altijd groener bij de buren.

In ons geval is dit zeker waar. En dat heeft absoluut iets te maken met onze groene vingers. Maar geef ons nog een paar jaar en we troeven het hele dorp af met onze diepgroene grasmat :)

Serieus. Ik hoop dat je – net als ik, meestal – weet dat al dat groen alleen maar uiterlijke schijn is. En dat het wellicht heel groen líjkt bij al die anderen, maar dat ze net als jij twijfels hebben. Onzeker zijn. Balen van dingen. Slecht slapen. Wel eens wat laten aanfikken. Soms iets te hard schreeuwen tegen hun kinderen. De hele dag met tandpasta op hun wang lopen. Noem het maar… Het is ontzettend verleidelijk om jezelf te vergelijken met anderen. Vooral omdat je graag vergelijkt met dat kleine stukje wat je ziet van die ander. En geloof me: dan kom je er altijd bekaaid van af. Want je focust alleen op wat je wílt zien.

En als jij jezelf dan tóch vergelijkt met iemand die er duidelijk minder van af komt, dan voelt het nooit als een eerlijke vergelijking. Kortom: jezelf vergelijken met een ander heeft geen enkele zin. Het levert je niets op. Punt. 

slechte quotes moederschap
Dit krijg je dus als het gras bij de buren groener is. Diede die NIET BLIJ is.

Genoeg quotes om je te (de)motiveren

Bij deze vier laat ik het. Point taken, hoop ik. Als je wél van de quotes bent, gebruik ze dan vooral in de meest motiverende manier mogelijk. Om jezelf aan de praat te krijgen. In de actiestand. Als motivatie om door te zetten als het moeilijk wordt en als relativering als je gedachtestroom met je aan de haal gaat. 

Maar laat je never– ik herhaal NEVER (= nooit) – tegenhouden door dit soort zinnetjes. Als excuus om lekker in je holletje te blijven als het even spannend wordt. Het gras is immer tóch wel… Stop. 

Ze heeft wel een punt…

Denk je nu: shit, die Ymkje heeft wel een punt. Ik wil actie! Omdat jij je wél laat demotiveren door dat groene gras aan de overkant. Omdat jij het moeilijk vindt om in beweging te komen, terwijl je éigenlijk wel wilt. Jij die ‘het is wat het is’ niet goed genoeg vindt. Maar hóe zet je die eerste stap?

Goed nieuws! In september kom ik met een nieuwe ronde van mijn ONLINEPROGRAMMA. Iets vernieuwd, maar nog steeds met als doel meer rust in je hoofd en meer energie in je lijf. Zodat jij weer kunt genieten van wat er voor jou écht toe doet?

Wil jij NU vast je plekje reserveren? Mail dan IK DOE MEE naar ymkje@multiplyme.nl

 

 

Wil je in ieder geval zeker weten dat je niets mist van het MultiplYMe-front? Schrijf je dan hier in voor onze maillijst: