Meer bewegen? Met deze 5 tips lukt het jou gegarandeerd!

Meer bewegen? Met deze 5 tips lukt het jou gegarandeerd!

07/09/2020 0 Door Ymkje

Eerder deelde ik al met je waarom bewegen zo goed is voor jouw lijf én hoofd. Wil jij graag energieker zijn en je fitter voelen? Dan is meer bewegen écht de oplossing. En dat meer bewegen echt heel simpel is, laat ik je zien met de 5 tips die ik in dit artikel met je deel.

Mijn pols trilt. Tien voor tien, kan niet missen. Mijn Fitbit herinnert me er graag even aan dat ik dit uur nog niet de 250 stappen heb gemaakt. Braaf stap ik op om de was van boven te halen. Nadat ik ook nog even een rondje moestuin heb gedaan en de post uit de brievenbus heb gevist (wat duidelijk al een paar dagen niet gedaan was: zowel BJ en ik zijn nog steeds niet helemaal gewend aan een brievenbus die niet aan je huis vast zit…), trilt mijn Fitbit opnieuw. De 250 zijn op de valreep tóch nog afgevinkt.

Dit helpt mij om meer te bewegen

Ik draag ‘m nu een half jaartje en ik ben fan. Door de Fitbit ben ik nóg bewuster bezig met mijn lijf en hoofd. For the record: ik heb géén aandelen en dit stuk is ook niet bedoeld om je aan de Fitbit te krijgen (maar voel je vooral vrij om er eentje aan te schaffen als je het niet kunt laten 😉). 

Wél deel ik 5 andere slimme tips om jezelf meer in beweging te krijgen. En bedenk je: bewegen is echt heel makkelijk. 

1. Begin je dag met beweging

Vorige week kreeg ik een appje van Janneke, een van mijn klanten die bezig is met AboutME: ‘O trouwens, ik wandel nu iedere ochtend een half uur voordat de wereld (lees: hele huis) ontwaakt! Love it!’ Nu weet je ongetwijfeld dat ik nogal van de ochtendroutines ben, dus je snapt dat ik blij word van dit soort appjes. De grote winst van je dag al bewegend beginnen, is zowel fysiek als mentaal.

Ten eerste is dit een fantastische manier om je lijf ‘wakker’ te maken. Gegarandeerd dat je een boost in je energie voelt, of je nou een rustige wandeling maakt of een lekkere workout eruit knalt.

En mentaal is dit ook gewoon heel slim. In beweging zijn zorgt voor een rustig hoofd, omdat het op natuurlijke wijze helpt om je gedachten te ordenen. Tel daar al die fijne stofjes en hun effecten bij op en jouw dag begint fantastisch. En niet geheel onbelangrijk: heb je ’s ochtends al bewogen, dan kun je die vast afvinken van je lijstje. Check! Hoef je daar niet meer tegenaan te hikken.

2. Maak een lijstje om meer te bewegen: welke actieve dingen vind jij leuk om te doen?

Wat doe jij als je niets te doen hebt? Precies. Je pakt je telefoon. Scrollt wat door je timeline op Instagram, checkt je appjes nog eens, leest dit artikel. Zet Netflix aan, gaat de was opvouwen. Onbewust doe je vaak die dingen, die je altijd doet. Omdat dit nou eenmaal je vaste patronen zijn, die er automatisch ingesleten zitten.

Wil je veranderen? Help jezelf dan een handje. Maak een lijst: welke actieve dingen vind jij leuk om te doen? Dit kan van alles zijn: van lekker naar het bos gaan, een (online) yogales volgen, onkruid tussen je tegels vandaan krabben (wie houdt er niet van?) tot dansen met je kinderen of een kaartjes versturen (en vervolgens naar de brievenbus LOPEN om ze te posten). Door deze zogenoemde ‘actieve ontspanners’ scherp op je netvlies te hebben, maak je het jezelf makkelijker om die tijd waarin je niet zoveel te doen hebt te vullen met beweging. 

Nog een extra stok achter de deur: maak met jezelf de afspraak dat je elke dag minstens één ‘actieve ontspanner’ inzet. Hang een lijstje op je koelkast of je nachtkastje en vink elke dag af of dit is gelukt.

3. Telefoontje plegen? Ga ondertussen lekker wandelen!

De perfecte hack om meer te bewegen, zeker wanneer je een kantoorbaan hebt: moet je een telefoontje plegen waarbij je best even los kunt komen van je bureau? Ga wandelen! Stap naar buiten (frisse lucht schijnt best gezond te zijn) en ga. Bijkomend voordeel: het lopen helpt om je beter te concentreren op het gesprek. Hoe dit exact werkt legt Mark Tiggelaar in zijn boek uit.

4. Zet je kids strategisch in

Ik weet niet hoe het met die van jou zit, maar die drie van ons zitten vrij weinig stil. Vooral Kars wiebelt alle kanten op. En daar kun je natuurlijk handig gebruik van maken! Het enige wat je hoeft te doen, is even dedicated alle aandacht aan je kids schenken en lekker met ze te bewegen. Zet een muziekje op en dans, speel mee in de speeltuin, rol door de kamer, ga peutergymmen, voetballen… Het is écht heel simpel. En niet alleen supergezellig, jouw energie en humeur krijgen direct een vette boost.

5. Doe mee met de Wake Up Call | BOOST JE ENERGIE!

En denk je nu: dit is allemaal harstikke leuk Ymkje, maar ik kan wel een extra boost gebruiken… Regel ik voor jou 😅 En wel met mijn bekende Wake Up Call

Aan de vorige edities deden ruim 500 dames mee en deze keer kun jij er (weer) bij zijn! Deze editie vindt plaats van 21 tot en met 26 september. 

De Wake Up Call geeft jou instant energie, laat je nét even wat bewuster je dag beleven en het allerbelangrijkste: brengt jou in beweging! Maar dan ook écht!

  • Ontvang van maandag tot en met vrijdag een korte podcast (5 minuten) in je inbox, om je dag vol energie te starten*
  • Elke dag een fijn inzicht om jouw mindset te prikkelen.
  • En een simpele boost om méér te bewegen.
  • Haak op zaterdag LIVE aan bij de Mindset Masterclass en workout die we SAMEN doen! Dit wordt écht heel tof! En zéker als er iets in jou nu al een beetje begint te protesteren en denkt ‘o, help!’ of ‘moet dit?’: dan is dit je call om mee te doen. Ik leer je namelijk wat er NU in je brein gebeurt en hoe je dat mechanisme in jouw voordeel kunt inzetten.
  • En mocht je érgens nog een twijfel hebben: deelname is helemaal gratis.

* Ook later op de dag nog hartstikke waardevol, mocht vroeg op staan nou écht niet je ding zijn (al daag ik je uit het gewoon een weekje wél te doen!).

Deze Wake Up Call is voor jou als jij écht in charge wilt zijn over jouw energie.
Als jij meer controle wilt pakken op je mindset.
Als jij je best een tikkie fitter wilt voelen.
Als je met eigen ogen wel eens wilt zien wat een weekje #opstaanmetymkje (nogmaals: jij bepaalt het tijdstip!) met jou doet.

Ben jij erbij?