20 TIPS VOOR MEER ENERGIE – OVER VOGELTJES, ROBOTGRASMAAIERS EN JOU :)

20 TIPS VOOR MEER ENERGIE – OVER VOGELTJES, ROBOTGRASMAAIERS EN JOU :)

04/07/2020 0 Door Ymkje

Deze week verscheen mijn E-Book: BOOST JE ENERGIE – 20X FITTE MIND(SET)&BODY. In dit boek deel ik met je hoe jij je heel makkelijk fitter kunt voelen, in je hoofd en in je lijf. Ik geef je 20 tips (of tools) die je gegarandeerd meer energie opleveren. En voor je denkt, heb ik dat nodig? Dat fix ik toch zelf wel? Lees vooral even verder.

Jij wilt meer energie? Laten we hier beginnen.

Bij het kopen van ons huis kregen we ook een kersenboom. Of -pje, dat dekt iets meer de omvang. En dat wij nog niet zo ervaren zijn met een grote mensentuin (laat staan één met het formaat van de onze), werd vorig jaar pijnlijk duidelijk, toen met het rijpen van de allereerste kers de boom meteen volledig leeg gepikt werd door vogels.

Exact nul kersen belandden er op ons bordje.

Dat moest dit jaar anders.
En dus gooide ik er nu een netje overheen. Probleem opgelost.

Eigenwijze vogeltjes bevrijden

Nu zijn er alleen eigenwijze mereltjes die denken dat zij wel winnen van dat netje. En heb ik er inmiddels 2 uit moeten knippen (no worries, ik knip in het netje, niet in de merel).

Zo’n vogeltje komt klem en denkt: als ik maar hard genoeg spartel, kom ik wel los. Wat niet lukt, want bij elke spartel sluit dat net zich strakker en strakker. En hoewel dat beestje écht de beste bedoelingen heeft, komt het niet los. Integendeel.

Uiteindelijk is er iemand met schaar nodig. Iemand die weet waar te knippen om los te komen.

En voor je denkt: gaan we het nu echt over vogeltjes hebben? Nee hoor. Want gisteren was het niet een vogeltje, maar onze Maaike (de robotgrasmaaier) die vastzat. Nog zo’n gevalletje stug doorgaan en dan kom ik er vanzelf wel uit.

Mooi niet Maaike, je zat hartstikke vast.

Ok, nu stop ik met vogeltjes en grasmaaiers.

Nu gaan we het over jou hebben. Nu wordt het leuk!

Want natuurlijk wordt dit geen nieuwsbrief-met-boeiende-boodschap-over-vogeltjes bevrijden. Wél eentje met boeiende boodschap over jezelf bevrijden.

Verstrikt in je eigen net?

Want misschien ben jij er wel één. Zo’n vogeltje. Verstrikt geraakt in het grote net dat je dagelijks leven heet.

Omdat jij er wilt stáán. Op alle fronten. 
Omdat jij jezelf kneitertje druk maakt. Rennend, om te voldoen. Aan de verwachtingen waarvan je verwacht dat anderen ze van jou hebben.
Omdat je nóg harder gaat rennen als het net zich sluit.
Je de verkeerde dingen skipt.
Jezelf aan de kant schuift.
Laat schieten waar je blij van wordt. Hopend dat dát je oplossing is. 

Meer energie door harder te spartelen?

De oplossing om je netje weer los te krijgen. Waar je al je energie in stopt. Hopend er weer energie voor terug te vinden. Energie die je zo goed kunt gebruiken. Eigenhandig. Want dat kun jij. Toch?

Wat je alleen niet ziet, is dat het net zich sluit. Steeds strakker. 
Hoe harder jij spartelt, hoe harder je klem komt. 
Hoe drukker jij doet, hoe drukker je blijft. 
Hoe meer jij jezelf aan de kant zet, hoe verder je afkomt van jezelf.

Je ziet het niet. Maar voelt het wel.

En je ziet het zelf niet, want je zit er met je neus bovenop. En zo lang jij maar druk volhoudt dat het beter wordt als je nog éven doorgaat met aan alle verwachtingen van de buurman, de nicht van je baas en de rest van de wereld te voldoen, zul je het ook niet zien.

Al voel je het stiekem wel. 
Want je merkt al lang dat je energie vrij matig is. Je lontje kort. Je hoofd vol.

Wat doe je?

Doorspartelen? Al je energie steken in iets wat je nauwelijks wat oplevert? Hopen dat je vanzelf loskomt en de energie als magie weer jouw kant opstroopt?

Pak meer regie en daarmee meer energie

Of pak je zelf regie door iemand met schaar te zoeken? Iemand die vanaf een afstandje ziet waar je het beste kunt knippen. Om los te komen. Om je energie te steken in dingen die je ook daadwerkelijk weer wat opleveren. Om je weer fitter te voelen. Blijer ook.

Omdat het tijd is voor jou.

Toevallig ben ik best goed met scharen, zo bleek eerder deze week ;)

Doe wat je altijd deed en je krijgt wat je altijd kreeg. Blijf rennen en je blijft druk. Blijf je energie steken in de verkeerde dingen en het blijft je niks opleveren. Zo simpel is het.

En bij deze: gratis 20 tips voor meer energie

Mocht je een schaar zoeken: begin eens met mijn E-Book: BOOST JE ENERGIE – 20X FITTE MIND(SET)&BODY. Gratis voor jou, je vraagt ‘m met één klik aan en kunt meteen los. Als dat geen energie geeft…? :D