WAAROM ZOU JE OOK UIT JE COMFORTZONE KOMEN? 10 REDENEN OM VOORAL LEKKER TE BLIJVEN DOEN WAT JE ALTIJD AL DEED.

WAAROM ZOU JE OOK UIT JE COMFORTZONE KOMEN? 10 REDENEN OM VOORAL LEKKER TE BLIJVEN DOEN WAT JE ALTIJD AL DEED.

01/11/2019 0 Door Ymkje

Doen wat je altijd deed. Omdat het bekend is. Veilig is. Je weet wat je krijgt. Dat is je comfortzone. Klink best comfortabel toch? Maar óók als het je eigenlijk helemaal niet blij meer maakt en zelfs vreselijk oncomfortabel wordt, blijft dit je comfortzone. En uit je comfortzone stappen, is nogal een ding. En waarom zou je? Bij deze 10 redenen om vooral lekker te blijven doen wat je altijd al deed. 

‘Maar ik mag niet klagen, want ik heb wel zekerheid en zo. En ik weet ook niet waar ik zou moeten beginnen met zoeken.’

Er poppen meteen allemaal vragen op, maar ‘Van wie mag jij niet klagen?’ wint het.

‘Gewoon.’ Het blijft even stil. ‘Van mezelf denk ik.’

Doen wat je altijd deed, of …?

Ze had geen plezier meer in haar werk. Werd er thuis niet gezelliger op en merkte dat haar energie richting nulpunt school. Maar zekerheid gaf het wel. Ze konden op vakantie. Kleren kopen. En tja… Iets anders was nog niet zo makkelijk gevonden. Want dan moet je gaan solliciteren en zo. Gesprekken voeren. Aardig gevonden worden. Uitgekozen worden.

Veranderen. Dingen anders doen. Anders dan jij gewend bent. Anders dan de rest (wie?) doet. Het is nogal wat. Spannend en onzeker, want wat levert het je op? Is het niet gewoon veel veiliger om lekker te blijven doen wat je altijd al deed? Zodat je krijgt wat je altijd kreeg?

Niet uit je comfortzone te gaan: 10 redenen

Bij deze 10 redenen om vooral lekker te blijven doen wat je altijd al deed. 

Voor als je bíjna van plan bent je hart te volgen. Het nét even anders te doen dan de wereld van je verwacht. Te kiezen voor wat jij het liefste wilt. Bij deze niet een duwtje in je rug, maar een liefdevolle ruk om je weer met beide benen op de grond te zetten. 

1: Omdat de wereld iets van je gaat vinden.

Niks vervelender dan mensen die een mening over je hebben. Zéker wanneer je dingen net even anders wilt doen, willen mensen daar graag even wat van vinden. En wat andere mensen vinden bepaalt jouw geluk. Dus.

2: Omdat je eerst maar eens voor je kinderen/man/vriendin/hond van de buren moet zorgen.

Niks fijner dan jezelf een potje weg te cijferen. Zodat je niet hoeft stil te staan bij wat jíj belangrijk vindt. Je lekker kunt blijven negeren wat al die stemmetjes in jouw hoofd tegen je zeggen. Jouw tijd komt wel weer toch? (N)Ooit?

3: Omdat gewoon al gek genoeg is.

Need to say more? Gewoon doen wat ‘men’ acceptabel vindt, dan ben je het beste in een hokje te stoppen.

4: Omdat je inmiddels toch al vergeten bent hoe het ook alweer voelt om je écht happy te voelen.

Dus waarom zou je er dan nog naar op zoek gaan? Lekker comfortabel worden in oncomfortabel zijn is ook een kunst

5: Omdat er nou eenmaal veel te veel beren op de weg staan.

Hartstikke leuk dat veranderen, maar heb je wel gezien wat er allemaal mis kan gaan? Niet één beer, maar heel Alaska staat op de weg om je tegen te houden. Je zou wel gek zijn als die strijd aan gaat.

6: Omdat jij er toch niets aan kunt doen.

Alles overkomt je, dus het heeft toch geen zin om een andere keuze te maken: jij hebt 0 invloed.

7: Omdat jij het niet kan.

Dat zegt dat aapje in je hoofd (ze noemen ‘m ook wel belemmerende overtuigingen) immers heel hard tegen je. En dat aapje heeft altijd gelijk. Altijd.

8: Ooit probeerde je een keer iets anders te doen en toen is het niet gelukt. 

Die keer dat je besloot aan sport te willen doen. En je na 2 keer hardlopen ontdekte dat rennen niet je ding is. Dikke vette mislukking was dat. Logisch dat het nu dus ook geen zin heeft. Veranderen is niets voor jou.

9: Je buurvrouw zou dit nooit doen.

En aangezien jij exact hetzelfde bent als haar, kun jij het beter ook maar laten, toch?

10: Omdat je gewoon geen andere keuze hebt dan het te doen zoals je het nu doet.

Ja, anderen kunnen het anders doen. Die kunnen risico’s nemen en kiezen wat hun hart ze écht vertelt. Maar dat geldt voor jou niet. Omdat jij je zekerheidjes nodig hebt. Omdat je een gezin hebt. Gewoon omdat, zeg maar.

Welke van de tien klinkt voor jou het beste? Kies die en gebruik ‘m vooral om je tegen te houden te doen wat je eigenlijk het allerliefste zou willen doen.

En mocht je nou na tien redenen nog steeds eigenwijs zijn en tóch net even buiten je comfortzone willen stappen, dan vind je hier nog 3 tips om je daarbij te helpen.

Enjoy!

Enne… Als je nog een nummer 11, 12 of 13 hebt… Feel free om nog een bijdrage te droppen in de comments :)