DADDY DUTIES – 5 redenen waarom onze drie een fantastische papa hebben

DADDY DUTIES – 5 redenen waarom onze drie een fantastische papa hebben

06/03/2019 0 Door Ymkje


Wat is het toch belangrijk om een goed team te zijn, samen met je vent. It takes a village to raise a child, maar samen steek je er toch ook de nodige uurtjes in. Ik weet natuurlijk niet hoe het is met één, maar met drie is het wat mij betreft een must om goed te teamen. Je samen te bemoeien met de kids. Eerst in het zorgen, heel veel zorgen. Inmiddels is daar het stukje opvoeden bijgekomen.

Lucky me: ik heb een lot uit de loterij. Eentje die niet alleen superlief voor mij is (met een beetje tegengas, vooruit), maar ook nog eens een fantastische papa is voor de drie. En vandaag is hij jarig. Ik zal niet zeggen hoe oud, maar de 40 komt angstvallig dichtbij. Naast drie keer Hiep Hiep Hoera mag hij natuurlijk gewoon aan de bak met de boys (en op kantoor). 

5 redenen waarom onze drie een fantastische papa hebben

5 redenen waarom ik superblij ben met BJ als mijn partner in (triplet)crime (no worries: zonder alle zoetsappige ‘ik hou van jou’ redenen):

  1. Zijn manicureskills. BJ is hier de nagelknipper in huis. Waarom? Geen idee, maar op de een of andere manier is het hier zo gegroeid dat BJ de manicure hier thuis is. Hij knipt (bijna) altijd de nagels van de jongens. Onder het genot van een gezellig rondje Teletubbies kijken, zijn binnen no time alle 30 nagels (en met een beetje mazzel ook nog 30 teennagels) weer keurig bijgewerkt. Next level wordt natuurlijk vijlen en lakken.
  2. Luiers wisselen. Deze papa draait er zijn hand er gelukkig niet voor om. Ok, poepexplosies zijn niet favoriet, maar hij redt zich er wel mee. Hij heeft slechts nog maar 1x een hulplijn gebeld (de buurvrouw) toen het écht uit de kluiten liep. (Zoek je nog een goor poepverhaal? Klik dan vooral even HIER). En halleluja voor een papa die poepluiers wisselt: een snelle berekening leert dat de teller hier inmiddels op plusminus 4400 luiers zit. Als een wissel gemiddeld 2 minuten kost, dan betekent dat 8800 minuten luier wisselen. Is ruim 6 dagen fulltime luier wisselen. Ik ben blij dat we die last kunnen delen :).
  3. Voetballen. Ja, ik knal ‘m er tóch in. Lekker stereotiep. Maar BJ is nou eenmaal meer van dat spelletje dan ik. En laten de jongens nou nét alle drie dol zijn op ballen… BJ voetbalt inmiddels heel wat af. Met Kars, die echt een serieus goed balgevoel heeft. Met Diede, die vooral heel hard nadenkt over hoe de bal te schoppen. En als hij eenmaal zover is, heeft Kars ‘m al voor zijn neus weggeschoten. Wat leidt tot een heel hard ‘NEEEEE!’ van Diede. Met Max, die toch liever met de ballen gooit. En vaak zijn bal kwijt is, omdat hij onbedoeld naar achteren gooit. 
  4. Nachtdienst. Deze man is niet te beroerd om mee te draaien in de nachtdienst. Toegegeven: ik ben sneller wakker en loop vaker (hij speelt het spel nou eenmaal beter…), maar hij pakt absoluut zijn aandeel. En als hij dat niet doet en ik vind dat het zijn beurt is, geef ik hem een por. Dan gaat hij alsnog. Held.
  5. Geduld. Drie dreumesen zijn een perfect recept om af en toe je geduld op te verliezen. Zeker in díe tijd van de maand, merk ik dat bij mij het lontje nét even iets korter is. BJ voelt dit feilloos aan. En neemt dan rustig over. Of wijst me er in ieder geval voorzichtig op dat ik mijn geduld aan het verliezen ben. Tact is alles in deze :). Andersom werkt dit overigens net zo. 
drieling papa en mama
Happy day voor deze!

Natuurlijk zijn er veel meer redenen waarom ik vind dat BJ een goede papa is. Maar het moet wel leuk blijven natuurlijk. Vandaag vieren we een klein feestje. Krijgen de jongens appeltaart als toetje, en BJ tekeningen cadeau. En daarna zet BJ gewoon weer het bad aan: de Daddy Duties gaan natuurlijk gewoon door. Happy bday schatje, op nog heel veel mooie jaren!