Dit is Ymkje Hoekstra

Rust in je kop. Energie in je lijf. Focus op dat wat telt.

Training en coaching op gebied van energie en mindset

'Hoe goed zorgen jouw werknemers voor zichzelf?'

We leven in een wereld waarin we 24/7 AAN staan. Onze maatschappij is er eentje van een overdaad aan informatie en aan ons de grote uitdaging om daar mee om te gaan. We raken makkelijk overprikkeld en overvraagd en weten steeds minder goed hoe we écht kunnen ontspannen. En als je ziet dat bijna 1 op de 5 werkenden met burn-out klachten rondloopt, dan hebben we met elkaar serieus wat te doen: zorgen voor meer rust, meer energie en meer focus.

'Where Focus Goes, Energy Flows!'

Dit is waarom energieke werknemers ALTIJD prioriteit zijn:

Betrokken medewerkers

Door een fijne werksfeer en een inspirerende, verbindende omgeving.

Minder verzuim

1 op de 5 loopt met met burn-out klachten: hier MOET je als organisatie iets mee.

HOGERE PRODUCTIVITEIT​

Door meer energie en focus. Inzetten op ontspanning en rust is de sleutel!

MEER WERKPLEZIER​

Voor iedereen, door te werken vanuit je eigen kracht, in een gezonde omgeving.​

Coaching

Loop je vast in je werk? Haal je nauwelijks energie uit wat je doet? Verval je continu in dezelfde valkuilen, zoals:

 • Vaak over je grenzen grenzen/ je grenzen niet goed aanvoelen en aangeven;
 • Je werk niet/nauwelijks kunnen loslaten;
 • Moeizame samenwerking met collega’s of leidinggevende;
 • Werk/privé compleet uit balans.
Met een 1 op 1 coachingstraject gaan we gericht aan de slag met jouw hulpvraag. Ik coach vanuit de overtuiging dat alles wat je denkt, doet en voelt bij te sturen is. Mijn coaching is oplossingsgericht en vol beweging. Ik maak gebruik van krachtige interventies zoals (familie) opstellingen en andere bewezen technieken vanuit NLP.

Ik ben oa. gecertificeerd NLP Master/coach, familieopstellingen/systemisch coach, Tijdslijntherapie beoefenaar.

coaching
moveme

Workshops/trainingen

Zijn energieke werknemers écht prioriteit voor jouw organisatie? Ik verzorg eenmalig een workshop of een reeks aan trainingen over het thema of de thema’s waar jullie mee aan de slag willen. Denk aan: ‘ Work/life balance‘ of ‘energiek je werkdag door’.

Alle trainingen kunnen zowel online als op locatie plaatsvinden, zijn interactief en inclusief hand-outs voor de deelnemers en evt. follow-up.

'Wat heb ik vorige week een inspirerende avond gehad! Ik ben erna helemaal met jouw woorden aan de slag gegaan. Je ging direct lekker praktisch aan de slag. Daarmee heb je ons direct geactiveerd. Het deed echt wat met me. Leuk om te zien dat er na afloop nog veel behoefte was om te praten. Iedereen was heel betrokken geraakt en geïnspireerd. Het voldeed zeker aan de verwachtingen van de deelnemers!'
CKC Drenthe (onderwijs en kinderopvang)
(ONLINE) WORKSHOP BALANS WERK & PRIVÉ

Mijn aanpak:

OPlossingsgericht

Door gerichte, 'trage' vragen te stellen, komen we snel tot de kern én bepalen we waar we naartoe willen. Een krachtige analyse van de beginsituatie en een helder, concreet en meetbaar doel, zowel in groeps- als individuele trajecten.

Op maat

Er bestaat geen 'one size fits all': daarom is elk traject uniek, vanuit een bewezen basis die werkt. Ieder mens, iedere organisatie is uniek: onze overeenkomst is dat we allemaal zélf ons gedrag, gedachten en gevoel kunnen bijsturen.

totaalpakket

Vitaliteit betekent bruisen van energie, mentale veerkracht in een omgeving waar je tot je recht komt: dit betekent aandacht voor je omstandigheden, je lijf en je hoofd. Alleen dán bereik je duurzaam resultaat.

vol beweging

Een van de krachtigste tools om te veranderen is beweging! En dus komen we fysiek in beweging om mentaal te groeien. Geeft ook nog eens een heerlijke energieboost!

Minder verzuim, hogere productiviteit en mooie resultaten: energieke medewerkers zijn een MUST voor elke organisatie!

Echt duurzaam aan de slag met vitaliteit?
Programma op maat:

Op zoek naar een écht duurzame aanpak voor vitale, inzetbare medewerkers? We pakken het samen graag groots aan met een compleet programma: (online) trainingen, challenges, wekelijkse prikkels om in beweging te komen, samen sporten en ontspannen en individuele coaching. Alles is mogelijk én te regelen om jouw organisatie gezond te houden!

ik heb veel expertise zelf in huis en daarnaast een breed netwerk aan experts om me heen. 

Zijn jullie als organisatie reeds aan de slag met vitaliteit? Vanuit mijn expertise haak ik graag aan!

'De reden dat ik met mezelf aan het werk wilde, was dat ik het moeilijk vind om balans te vinden in mijn werk en privé. Ik hing regelmatig tegen overspannen aan.
Vanaf het moment dat ik ben ingestapt in je mooie programma, ben ik een hoop dingen anders gaan doen. Ik heb een dijk van een ochtendroutine die goed voor me werkt. Dit brengt me een rustige start van de dag en dit werkt de hele dag door. Ik ben veel beter gaan plannen en organiseren. Ik kies waar ik mijn tijd en energie aan besteed.

Het mooiste resultaat dat ik met jou heb bereikt is dat ik nu regie heb op mijn energie. Als het lekker gaat, weet ik welke keuzes ik heb gemaakt waardoor het goed gaat en als het even niet zo lekker gaat, weet ik ook hoe dat komt en wat ik er aan kan doen. Ik sta aan het roer van mezelf. En dat voelt heerlijk! Met meer lef en zelfvertrouwen ga ik vooruit!'
coosje review
Coosje (docent, moeder van 2)
Op maat coaching

Over mij

Ik ben Ymkje Hoekstra en als veranderkundig adviseur en coach is mijn missie om bij te dragen aan ontspannen onderwijs waar leerling en leerkracht beide tot bloei komen. Júist nu is dit belangrijker dan ooit!

In 2017 werd ik moeder. Voor de allereerste keer en meteen van drie prachtige ventjes tegelijk: een drieling.

Intens mooi en intens vermoeiend, that’s for sure! Jezelf lekker wegcijferen, súperstreng zijn voor jezelf en daar vervolgens helemaal op leeglopen: been there, done that.

Mijn drie zoons zijn tegelijk mijn grootste spiegel én inspiratiebron. Want inmiddels heb ik de fijne kneepjes van een fit, energiek en blij leven aardig onder de knie.

Ik ga goed op routine, ben ‘s ochtends ruim voor zessen al op de been (wat me zelfs m’n eigen #opstaanmetymkje opleverde), ben lekker nuchter (Fries bloed) en kijk always on the bright side of life (tudu tudu tudududuuuu)

Mijn klanten help ik om met meer energie te genieten van al het moois wat het leven ze biedt. Ik breng ze letterlijk en figuurlijk in beweging: meer energie is namelijk een fysiek en mentaal ‘ding’. En pas als je aan beide sleutelt…. MAGIC!

Ik ben mindsetexpert, gecertificeerd NLP (vitaliteits)coach, ervaringsdeskundige en verstokte sportgek (Crossfit, rennen, survival, yoga).

Opleidingen en ervaring:

Opleidingen:

 • Familieopstellingen en systemisch werk (Sluis NLP instituut, 2022)
 • Time Line Therapy Practitioner (NLP Academie, 2020)
 • NLP Master Practitioner (NLP Academie, 2020)
 • NLP Practitioner (NLP Academie, 2019)
 • Master of Social Sciences; Beleid, Communicatie en Organisatie, specialisatie (Organisatie)gedrag en verandering (2015)
 • PABO (Stenden Hogeschool Groningen, 2009)
 • PropedeuseBUL Psychologie (Rijksuniversiteit Groningen, 2005)

Ervaring:

 • Eigenaar MultiplYMe: coaching, eigen online programma’s rondom vitaliteit, energie, mindset en balans. (sinds 2019)
 • Docent/coach/coördinator Praktijkcollege Het Plein Amsterdam (2016-2019)
 • Leerkrachtbegeleider Snappet Utrecht (2015-2016)
 • Projectbegeleider Effectory Amsterdam (2013-2015)
 • Projectleider organisatieverandering NS Utrecht (2015)
 • Diverse docent/coach rollen (2009-2013)