DRAMA

19/01/2019 0 Door Ymkje

Vandaag was het zover. DE buisjes. Ze werden eindelijk geplaatst. Onze hoop in bange dagen en korte (of lange, het is maar hoe je het bekijkt) nachten. 

En eerlijk, we hebben wel een paar kleine drama’s beleefd vandaag. Het buisjes plaatsen zelf was een makkie (zegt zij die he-le-maal niets hoefde te doen, behalve Max over zijn wangetje aaien). Maar serieus. Dat is écht lopende band werk. Zodra je kindje onder narcose is (wat Max echt superstoer deed: geen kik!), mag je 5 minuten later alweer terug komen omdat het gefixt is. What’s the drama dan?

We did it! Of eigenlijk Max, ik deed niet zoveel, behalve wangetjes aaien.

Nou, je kind nuchter houden, terwijl er nog 2 van die monsters in je huis rondlopen. Want die mogen wel die heerlijke papfles, waar je ochtend altijd zo lekker blij mee begint. En Max? Max mocht alleen maar een slok limonade. Wat eigenlijk ook niet meer mocht, maar dat was een stilzwijgend compromis wat ik zelf had gemaakt. Wat voor Max totáál niet ok was. Want inmiddels is hij oud genoeg om te begrijpen dat zijn broers daar stiekem in het donker wél die fles krijgen. En is hij nog te jong om te begrijpen waarom híj dat niet mag. En dus maakte Max een klein drama. Wat gelukkig eenmaal in de auto voorbij was (we hebben trouwens een nieuwe!! Eentje waar ze eindelijk met z’n drietjes naast elkaar achterin kunnen: laat het vechten en krabben en bijten maar beginnen!).

Nog een drama: Max mocht knijpfruit. Maar Max mocht deze niet zelf vasthouden. Drama. En omdat ik toch niet bekend wilde staan als die moeder die haar krijsende kind niet meer stil kreeg (praatjes gaan snel in een ziekenhuis), gaf ik Max zijn knijpfruit. Die hij vervolgens leeg kneep over zichzelf (exáct waar ik bang voor was). En dus had ik nog steeds een krijsende Max die niet snapte hoe dat kwam, maar wel met een lege knijpfruit zat. En dus prevelde ik maar iets van ‘hij is niet helemaal in zijn hummetje geloof ik’. Had ik mezelf toch mooi ingedekt.

Conclusie: als dát alle drama is, dan kunnen we wel spreken van een succes denk ik. Hopelijk is het effect ervan ook een groot succes. Dan mag Max in het vervolg zoveel knijpfruit als hij wil.
Hij mag in ieder geval vandaag nog even genieten van de onverdeelde aandacht, want zijn broers zitten een extra dagje op de opvang.