EEN DRIELING – BABYJACKPOT OF VETTE PECH…?

EEN DRIELING – BABYJACKPOT OF VETTE PECH…?

27/05/2019 1 Door Ymkje

‘Je zal het wel druk hebben…’. Ik hoor ‘m vaak. Heel vaak. ‘Zal wel heftig zijn,’ zijn de woorden die Korien (ook drielingmama) vaak hoort. (Onbedoeld?) komt zo’n opmerking best lullig over. Bíjna alsof een drieling eigenlijk vette pech is…

De babyjackpot

Ja, natuurlijk hebben we het druk. Is het soms heftig. Maar hallo allemaal! We hebben het hier over kindjes! Wat zeg ik (en dan gebruik ik Korien haar woorden): de babyjackpot!

een drieling: de babyjackpot
De babyjackpot! juli 2017 (3 maanden oud)

Alles keer drie

Dagelijks mag ik genieten van ‘Maxie, ben je?’ terwijl Kars met 2 handen voor zijn ogen om zich heen kijkt. Verstoppertje. Of van Diede, die Kars houten taartjes uit eigen keuken voert. Of van Max, die Diede een koekje komt brengen (en er stiekem zelf ook nog even eentje achteroverdrukt). ‘Dag mama!’ keer drie. Helpen met boodschappen uitpakken, keer drie. Lachen om mijn grapjes (nu nog wel), keer drie.

En natuurlijk, ook de waterpokken kwamen hier keer drie. Structureel ‘nee’ op alles (behalve chocola), keer drie. Vooral NIET meewerken, keer drie. Poepexplosies, keer drie. Tandenborstels tegen de ramen drukken, keer drie.

Alles keer drie.

drieling pret voor bedtijd
Ik ben een geluksvogel met dit hoopje blijheid.

We zijn geluksvogels

En dit heb ik vaker gezegd: natúúrlijk hebben we het druk, natuurlijk is het af en toe heftig, maar bovenal voelen wij ons ontzettend grote geluksvogels. We hebben potverdorie drie hele gezonde, mooie, slimme, sociale kindertjes op de wereld hebben gezet. En nee, ik ben totaal niet subjectief :)

Kindjes krijgen is geen vanzelfsprekendheid

Het ís geen vanzelfsprekendheid. Kindjes op de wereld mogen zetten. Laat staan drie tegelijk. En dan ook nog eens gezond. Dat beseffen we ons, dagelijks. Iets waar we héél dankbaar voor zijn, dagelijks. De babyjackpot.

Bewuster leven dankzij ons drietal

Dankzij ons drietal maken wij keuzes vanuit ons hart. Durfden we te kiezen voor een prachtig huis met heerlijke tuin. Genieten we volop van de röring én ook heel bewust van de rust. Durf ik een eigen onderneming op te zetten en van de gebaande paden af te stappen. Wordt ‘nee’ zeggen opeens een stuk makkelijker, net als ‘ja’ tegen de dingen die er écht toe doen.

Wij zien de wereld niet zoals zij is, maar zoals wij zijn.

Paulo Coelho

De spijker op zijn kop. Je ziet wat je wilt zien. Focus op ‘heftig’ en ‘druk’ en het groeit. Focus op dankbaarheid en geluk en het groeit. Ik geloof er heilig in. Wij zijn geluksvogels. Die leren van de momenten die heftig en druk zijn. Maar bovenal genieten van onze babyjackpot.