OCHTENDROUTINE VOOR MEER ENERGIE, ZO WERKT DAT!

Ben jij met geen mogelijkheid je bed uit te krijgen? Of lig je er na de ochtendspits met je gezin er al helemaal af? Stop! Hoe lekker zou het zijn, als jij je dag vól energie kunt beginnen?

En dat door een simpele ochtendroutine die jou meer rust en energie oplevert?

Wanneer jij meteen volle bak ‘aan’ moet staan zodra jij ontwaakt – hetzij door stuiterend grut naast je bed, hetzij door een telefoon die meteen jouw aandacht trekt – dan geef je jouw hoofd en lijf niet de kans om op volle energie op te starten. Door in je ochtendroutine de tijd te nemen om écht bewust te ontwaken, ervaar jij meer energie. En daar heb je de hele dag profijt van!

ochtendroutine energie

Jouw ochtendroutine: zo begin je met meer rust

Een paar tips om je dag met méér rust te starten:

  • Begin, zodra jij je ogen opent, met een simpele ademhalingsoefening: adem volledig in door je neus, waarbij je focus ligt op diep, naar je buik toe ademen. Adem daarna rustig alle lucht weer uit. Herhaal dit 10x. Dit is voor je lichaam een signaal van ontspanning en voor jouw hoofd het moment om even bewust te ontwaken.
  • Scan je lichaam, van top tot teen: voel je ergens spanning? Kriebel? Ben je warm of koud? Zit er ergens een pijntje? Je hoeft er niets mee, alleen maar even opmerken. Heb je dit gedaan, ga dan rechtop zitten.
  • Bedenk, terwijl je nog in bed zit, welke dag het is en wat jij vandaag écht jezelf gunt om te doen. Misschien een lekkere wandeling alleen, ergens goede koffie halen, een dag je telefoon aan de kant of samen met je kids een spelletje doen. Door dit in alle rust vast met jezelf af te spreken, is de kans vele malen groter dat je het ook werkelijk doet!

 

En zo begin je met meer energie

Kun jij wel een boost van je energie gebruiken, pak dan deze tips (ook) mee:

  • Zorg dat je lichaam écht kan ontwaken: rek jezelf rustig en bewust helemaal uit. Neem het liefst écht de tijd om een paar oefeningen te doen (deze video bevat een hele fijne yogaroutine).
  • Pak een mooi notitieboek en beantwoord voor jezelf deze vragen: 

⚡Hoe voel ik me?

⚡ Hoe wil ik me voelen?

⚡ Wat kan ik NU doen om me meer (al is het maar 1%!) te voelen zoals ik wil?

⚡ Wat is mijn intentie voor vandaag? (als in: wanneer kan ik einde dag zeggen: dit was een fijne dag!)

Het mooie is: er is altijd iets wat je NU kunt doen, waardoor jij je meteen energieker, blijer of fitter voelt:
Doe een dansje.
Pak een frisse douche.
Kijk jezelf aan in de spiegel en zeg dat je er stralend uitziet.

 

ochtendroutine energie
negatieve gedachten doorbreken

Ik ben Ymkje, NLP coach, mindsetexpert en als moeder van een drieling weet ik als geen ander dat tijd maken voor jezelf  een flinke uitdaging is. Sinds ik mijn dag heel bewust start met een vaste routine, merk ik dat ik meer energie en rust ervaar, de hele dag door. In mijn programma’s en coaching is een goede ochtendroutine één van de tools die ik aanreik op weg naar meer energie en geluk!

Naast een goede ochtendroutine is er nog meer!!

Vraag hier het gratis E-Book: BOOST JE ENERGIE! 20X FITTE MIND(SET)&BODY aan. Voor een berg aan handige tools om jouw energie direct een boost te geven!

ebook boost je energie