Richting normaal? Normaal is nu, leukerd!

Richting normaal? Normaal is nu, leukerd!

27/05/2020 0 Door Ymkje
Eindelijk. Eindelijk gaan we weer richting normaal.
 
Gisteravond kon ik het niet laten tóch even de tv aan te zetten. En bíjna betrapte ik mezelf erop dat ik instemmend mee zat te knikken.
 
De scholen mogen weer. We kunnen eindelijk weer in onze culturele behoeftes voorzien. Uit eten, mán wat heb ik dat gemist. Niet dat we dat vóór maart vaak deden, maar toch. We hebben het gemist.
 
Riepen we na een week masaal binnenzitten dat het ‘toch best wel lekker was, zoveel in en om het huis’, twee maanden later blijken de muren tóch stiekem wel op je af te kunnen komen. En is 24/7 qualitytime misschien wel iets teveel van het goede. 
 
We kunnen niet wáchten tot het weer richting normaal gaat… Althans, dat suggereert mijn tv.
 
Richting normaal. Wat is dat eigenlijk? Wanneer zijn we daar? Hoe weet ik dat?
 
Als als we nu niet in normaal zijn, waar zijn we dan?
 
Begrijp me niet verkeerd, de afgelopen maanden waren absoluut anders. Anders dan de maanden ervoor, anders dan een jaar geleden, anders dan ik (en iedereen met mij) zich op voorhand had voorgesteld van maart-april-mei 2020.
 
Normaal is nu. Waar we zijn. Hier, vandaag, op dit moment. Dit is wat nu normaal is. Morgen is weer anders, net als gisteren.
 
Altijd al zo geweest trouwens. Ik ken maar één plek waar het niet zo is. Waar normaal elke dag exact hetzelfde riedeltje is. Wat overigens een film was, misschien ken je ‘m. Groundhog Day, ’t is een oudje. Mocht je dit weekend nog niets te doen hebben en dol zijn op binnenzitten. (En nu ik er zo over nadenk… 50 First Dates was óók zo’n film waar élke dag hetzelfde is…. Beetje cheesy, hoog feelgood gehalte. Mocht je willen bingen dit weekend).
 
Richting normaal. Het suggereert voor mij alsof we met z’n allen op het wachtbankje zitten. Te wachten tot we weer mogen. Tot we weer normaal kunnen doen (op anderhalve meter welteverstaan). NORMAAL IS NU! Doe vooral NU je ding. Binnen wat kan en wat mag. Maar ga alsjeblieft niet zitten wachten tot ‘het weer kan’. Wat het ook mag zijn :)
 
Anyway, dit is helemáál niet waar ik het met je over wil hebben deze nieuwsbrief. 
 
Want jeetje, it’s been a while… Mijn laatste nieuwsbrief verstuurde ik 2 maanden geleden. Toen alles net niet meer normaal was :P (ok, nu hou ik op). Wat er in die tussentijd gebeurde? 

 ✨ De tuin is inmiddels bíjna onkruidvrij (daar kun je hier rustig 2 maanden voor uittrekken).

✨ Ik stak veel tijd in mijn rol als driedubbele peutermoeder en zorgde ondertussen dat MultiplYMe bleef draaien. Iets meer op de achtergrond, maar mijn programma’s, coaching en opleiding gingen gewoon door. 

✨ En ik kwam zelfs nog aan mezelf toe (hoewel dat soms best een uitdaging was).

✨ Ook vierden we feest. Onze peuters werden 3, BJ en ik samen 9 jaar en zelf mocht ik 35 kaarsjes uitblazen. Uiteraard met zonder visite (veilig op digitale afstand) en zelfgebakken taart.

Zo blij als mijn peuters zijn met een nieuwe bellenblaas (lees: gat in de lucht), ben ik met het cadeau wat ik van BJ kreeg op mijn verjaardag. Mijn Fitbit (dit is ‘m, ik heb overigens geen aandelen hoor..). Mocht je nu denken: ‘Fit wat…?’. Dat is zo’n slim horloge. Het meet hoeveel stappen je zet, of je voldoende beweegt, genoeg trappen beklimt en of je slaapkwaliteit in orde is.
 
Die Fitbit helpt me dus om fysiek goed voor mezelf te zorgen en die dingen te doen, die voor mij belangrijk zijn. Iets waar ik altijd al veel mee bezig ben, maar dankzij de Fitbit nóg bewuster.
 
En weet je wat het leuke is? Dat ding werkt zó doeltreffend, dat het bijna te simpel lijkt.
 
Het begint heel simpel met een doel. 10.000 stappen, zegt Fitbit. Minstens 11 actieve uren op een dag en om 21.30u je bed in.
 
Lekker concreet, geen speld tussen te krijgen. En mocht je bang zijn dat je vergeet je stappen te zetten: no worries. Daar heeft Fitbit aan gedacht.
 
Elk uur word ik er vriendelijk aan herinnerd in beweging te komen. Net als vroeger word ik weer vroeg op bed gestuurd. Niet meer door mijn moeder, wel door mijn Fitbit. 
 
En als ik netjes luister, word ik beloond. Met sterren, vuurwerk en medailles. Die je keurig elke keer ziet staan, als je inlogt in je dashboard.
 
Je kunt connecten met je vrienden. Elkaar uitdagen wie de meeste stappen zet. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar van binnen ben ik vreselijk competitief, dus daar ga ik lekker op.
 
Sinds ‘de armband’ (volgens de drie) zijn intrede deed, stap ik er lustig op los. Probeer ik keurig om 21:45 in bed te liggen. Én loop ik gerust een extra rondje om die 326 ballen die de jongens elke dag opnieuw de tuin in schoppen weer keurig op te ruimen.
 
Het werkt. Het is zó simpel en het werkt.
 
Die Fitbit doet éxact wat je moet doen om jezelf in beweging te krijgen. Of het nou fysiek of mentaal is: veranderen doe je zoals Fitbit. En daar zit ook meteen de grote uitdaging.
 
Want bedenk jezelf eens, hoe vaak zeg jij tegen jezelf dat je anders wilt en hoe vaak lukt het ook daadwerkelijk?
 
Meer bewegen, gezonder eten, positiever over jezelf zijn, minder schreeuwen tegen je kids/partner/huisdier, vroeger opstaan, eerder vertrekken van kantoor, vaker nee zeggen, niet zo onzeker zijn, eerder je bed in, de lat niet zo vreselijk hoog leggen voor jezelf: als je ze allemaal kunt afvinken, heb je bingo (en van Fitbit krijg je een medaille).
 
Neem vroeger opstaan (vind ik een leuk thema zoals je weet). Na de zoveelste chaotische start van de dag neem jij jezelf voor nu toch écht eerder je bed uit te komen. Je besluit all-in te gaan en je wekker lekker vroeg te zetten. Half 6, zodat je voor de kids bent én nog wat tijd voor jezelf hebt. 
 
Vol goede moed zet jij je wekker. En op dag 1 sta je keurig na de eerste piep van je wekker naast je bed. Dat ging soepel. Je dag begint al lekker rustig, fijn! De dagen die volgen gaat het al minder soepel. Wat moet je met al die tijd? Dan maar een wasje wegvouwen of zo. Vast even je social media checken. In de loop van de week snooze je een keertje. Nog éven liggen hoor. Je partner ligt ook nog zo lekker en ach… Zó erg is het toch niet? Na een week zit je weer in je oude patroon. Het lúkt je gewoon niet hoor. Jij bent hier niet voor gemaakt.
 
Geloof me: jij kunt veranderen wat je wílt veranderen. Hoe klein of groot het ook is: jij kunt dit. Het begint bij je doel. Wat wil je écht? Wat betekent dat concreet?
 
En daar gaat het vaak meteen mis. Vage doelen. Weten dat je íets moet veranderen, want nu zit je er niet lekker in. Maar wat? En echt, goed weten en vooral ook goed vóelen wat je écht wilt, is zo, zo, zo belangrijk.
 
Morgen is het Hemelvaartsdag. Een vrije dag voor mij, voor jou misschien ook. Wat wil je morgen doen? Wat is je doel? Misschien wil je wel heerlijk ontspannen met je gezin. Wat betekent dat voor jou concreet? Uitgebreid ontbijten met verse broodjes en een eitje. Of een lange boswandeling maken. Telefoons uit en gewoon lekker samen zijn.
 
Probeer het maar eens, het helpt je écht om concrete doelen te stellen :)
 
Terug naar dat ‘richting normaal’ (sorry, het laat me niet los). Hoe sta jij er in? Heb je voor jezelf helder wat je nodig hebt om je balans goed te houden? Om de rust in je hoofd te bewaren en met energie te doen waar je blij van wordt?
 
Of je het nou eens of oneens bent met mijn ‘normaal’-statement: het zijn gekke tijden. No doubt. En grote kans dat er om je heen van alles gebeurt en je even zoek bent wat jíj nodig hebt om je happy te voelen. Je bent niet de enige. De struggle is real, zie ik overal om me heen.
 
Ik help je graag een stuk op weg. Wat zeg ik, ik help je graag heel helder en concreet te maken wat jíj nodig hebt om een balans te vinden die voor jóu werkt. Volgende week donderdag en vrijdag geef ik 2x een inspiratiesessie. Online, vanuit je luie stoel te volgen en uiteraard helemaal gratis.
 
RICHTING NORMAAL… In 5 stappen supereasy naar de balans die voor jou werkt!
 
waarin ik je dus meeneem in wat écht werkt als je meer ‘in control’ wilt zijn over jou balans. Fysiek, mentaal, voor jezelf, thuis, buiten de deur: balans is voor mij een totaalplaatje. Rust, energie en focus zijn daarin essentieel. Ben jij erbij volgende week?
 
Ik ben erbij!
Ik geef de sessie twee keer, donderdag 28 mei om 20.00u en vrijdag 29 mei om 12.30u. Kun je beide niet en wil je de sessie toch niet missen? Schrijf je in en je ontvangt de replay. De sessie duurt max. 45 minuten en ik beloof me daar plechtig aan te houden.
 
Zie ik je daar?